Dievčence, ktoré ste chceli recept na chlieb. Prepáčte mi, ja na stránku chodím iba ak niečo mám nové, čo je občas a potom aj pozerám všetko spätne a ak si všimnete, že aj hodnotím dosť oneskorene, no ale ako sa hovorí predsa
500 | gramov | hladká múka T 650 |
150 | gramov | zemiaky |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | ocot |
1 | čajová lyžička | rasca |
80 | gramov | slnečnicové semienka |
42 | gramov | droždie |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, olúpeme a na jemno nastrúhame.
Z droždia, cukru, 50 ml vlažnej vody pripravíme kvasok.
Z múky, 200ml vlyž. vody, kvasku, a všetkých prísad vymiesime vláčne cesto. Na koniec do cesta môžeme zapracovať ľubovoľné semená, alebo olivový olej...
Z cesta vypracujeme bochník a necháme ho cca 1 hod. kysnúť na plechu. Posypeme múkou a dáme piecť na 180°C cca 1 hod. Cesto by malo byť dobre premiešané ale hustejšie, aby pri kysnutí sa nerozlialo. Môžete cesto dať vykysnúť a zároveň upiecť do nádoby hlbšej na chlieb. Ěšte raz prepáčte ja som videla, že už aj nejaký recept na písala.
Ďalšie recepty
tento recept je naozaj výborný aj ja ho robievam aj do rúry ale aj v domácej pekárni.fakt super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
My pečieme chlieb v murovanej peci,vykúrenej drevom a do kvásku pridavame srvátku-ked odhrievame tvaroh to je tá voda čo ostane.Alebo je dobre dat kusok kysleho mlieka.
a ked ide do pece,potrieme vrch vlažnou vodou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
my davame na 0,5kg muky len 1/2 drozdia a staci to