ako skladovať marcipán?

Chystám sa prvý krát poťahovať tortu falošným marcipánom, budem z neho robiť aj ozdôbky - tie by som si chcela urobiť deň vopred, tak sa chcem opýtať, či to tak pôjde, že zvyšok odložím a poťahovať budem až druhý deň? Ako ho uskladniť? V sáčku? V chladničke? A ozdoby? Tiež ich treba nejak zabaliť aby neobschli? Ďakujem krásne za každú radu Bozkávam raz predsa treba začať Pohoda Mrkám Slnko

Komentáre

Nuž aby som Ti napísala

Nuž aby som Ti napísala pravdu ja na ružičky používam inú štruktúru marcipánu,ako na poťahovanie a na poťahovanie si vyrobím v ten deň kedy to robím ostatok si uložím do mikroténového vrecka dobre uzavriem a dám do ľadničky on síce trošku stuhne,ale ja si navlhčím ruky a rozpracujem dá sa znovu použiť niekedy musím aj postrúhať keď viacej ztvrdne,ale dá sa ja teraz radšej používam marschmaloow,alebo fondant na poťahovanie!Tak nech sa darí!!Torta

aha, no super, takže na

aha, no super, takže na ozdoby treba iný? Hambím sa môžeš dať recept?

Nuž ozdoby robievam z knihy

Nuž ozdoby robievam z knihy Julkine netradičné torty autorka je Juliana Sereková tu je recept:6lyžíc sušeného nízkotučneho mlieka,6lyžíc preosiateho práš.cukru(používam Považský cukor),1lyžica maizény,1lyžica bielka,kúsok tuku(ako lieskový orech)-Cery,mandľovej esencie pár kvapiek a vodu s tou opatrne nesmie to byť riedke radšej po troške pridávať musí to mať skôr tuhšiu štruktúru ber si po troške do ruky ostatné drž v mikroténe,aby to moc nestvrdlo ak neni niečo jasné dopíšem

ja robím na ozdoby 6Pl

ja robím na ozdoby 6Pl lyžíc nízkotučného suš.mlieka,6Pl pr.cukru a vodu podla potreby.Zvyšok ktorý mespotrebujem dám do mikroténového sáčku a do mrzaničky.Potom ho dám len na 2-3 sekundy do mikrovlnky a rukami vypracujem.je ako čerstvo urobený.Na potahovanie sa mi osvedčila želatínová pasta.

Super, ďakujem... ale

Super, ďakujem... ale rozhodla som sa, že radšej nebudem riešiť ružičky ale len povykrajujem také nejaké primitívne tvary - len ploché... no veď keď sa niečo podarí tak dám foto Chichocem sa

Odporúčame