reklama

Čokoládová plastelína

Pridal/a meggienka dňa 04. 04. 2008 - 20:55 - Recepty meggienka
Čokoládová plastelína, Recepty na marcipán, fondant a iné, meggienka

reklama

Recept na čokoládovú plastelínu z dvoch ingrediencií.

Ingrediencie
2 kusy čokoláda na varenie
4 polievkové lyžice kukuričný sirup
Postup

Cokolady rozpustime vo vodnom kupeli a potom pridame kukuricny sirup.

Vsetko zmiesame a nechame vychladnut pri izbovej teplote.

Lepsie sa tvaruje, ked este nie je uplne vychladnuta.

Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

m_onika, Pi, 04. 04. 2008 - 22:09

Ďakujem za recept...určite vyskúšam!!!Nevyzerá to byť ťažké.Záleží aj na várových čokoládach?Máš obľúbenú značku?Ja používam len Figaro.

Z 90% pouzivam Figaro, ale ked je v akcii kupim aj Orion alebo tu 200g cokoladu na varenie z LIDLA.

m_onika, Pi, 04. 04. 2008 - 23:16

Na orion sa vic žien sťažuje,že má také hrčky po rozpustení.Aj mne sa to pár krát stalo,tak mi je ľahšie použiť Figaro.Ale to záleží od kadého,akú má chuť.Pekne ďakujem za vysvetlenie.Dobrú noc.

JajaS, Pi, 04. 04. 2008 - 22:15

Prosím kde kupuješ kukuričný sirup ja mám škrobový sirup nemůžem to nahradit Prekvapenie

Jaja, so skrobovym sirupom som to este neskusala,kukuricny sirup kupujem v BIO potravinach, ktore su cestou na namestie zo Strieborneho namestia. Nedaju sa prehliadnut, lebo su vedla sex shopu, ktory ma velku reklamuChichocem sa

Jajap, So, 05. 04. 2008 - 16:02

ĎAkujem!!!aj ja som na to myslela, kde sa to kupuje, ale ja som z Košíc, takže musím si to tu vyhľadať, ale aj tak srdečná vďaka!Veľký úsmevVeľký úsmevChichocem sa

Aja, So, 05. 04. 2008 - 17:54

ahojte žienky,mne sa najviac osvedčila ta z lidla 200g alebo ešte kupujem na Ukrajine tam maju perfektnu aj bielu aj tmavu asi ma vela kakaa ale naše biele nestoja za ničChichocem saKvietokKvietokSlnkoTorta

ahoj Aja,prosím ťa,ako sa volá tá várová čokoláda z Ukrajiny a kto to tam vyrába? mám možnosť si ju dať doviesť,len potrebujem názov.Vopred ďakujem.Pekný deň Mrkám

kerrys, So, 12. 04. 2008 - 20:23

ahoj, prosím Ťa, nemôžem ten kukuričný sirup nahraďiť niečím iným? lebo ho nikde nemôžem zohnať, a to som bola aj v špeciálnom obchode s takými vecami, dikesikPohoda

No ppocula som, ze by sa to malo dat s jacmennym sirupom, raznym sirupom, ale viac neviem poradit. Ak su dobre biopotraviny, tak to objednaju. Ja som tak bola v novootvorenych a malickych biopotravinach a pri druhej navsteve ho uz mali.

Dáša, Ut, 15. 04. 2008 - 14:13

glukozou sa dá nahradiť, a ja do toho dávam aj cukrový rozvar 1:1 , podla potreby, aby sa hmota dobra spojila a bola hladká a lesklá. rozvar- koľko vody tolko cukru uvariť na sirup.stačí 50ml vody a tolko cukru, všetko sa tam ale nedá .

Ariela, Ut, 01. 07. 2008 - 17:43

Ahojte .
Vo väčších hypermarketoch majú v oddelení -múka ,zlatý klas, prášky do pečiva GOLDEN SIRUP . Použila som ho viackrát a bol fajn ,ale už som robila ružičky aj s medom a podarilo sa .

zdravim,spytam sa len-neviem mozno to tu uz niekto pisal a prehliadla som-tato hmota sa da pouzit aj na cele potiahnutie torty?alebo len anozdoby?dakujem za odpovedÚsmev

hmota sa da pouzit aj na cele potiahnutie torty, ja ju mam potiahnutu celu na obr.

anulik, Ne, 31. 08. 2008 - 21:03

ahojky prave som urobila tuto zaujimavu hmotu. ale mam ju nejaku riedku. bojim sa ze sa z nej nebude dat modelovat...mozno som tam dala viac toho kukuricneho sirupu?? mozem to este nejako zachranit? dikes za rady :))Kvietok

Anulik, nebola som tu dlhsie, no neviem ako s tou hmotou. Na radu je uz neskoro, ale dufam,z e ti stuhla vychladnutim...

Alík, Ut, 18. 05. 2010 - 17:46

Ja som si dnes išla kúpiť ten kukuričný sirup,a predavač mi povedal,že väčšinou na to berú pšeničný,tak som si ho zobrala,a idem to skúsiť po prvý krát.Uvidím,čo mi z toho vznikne.MrkámMrkámMrkám

anulik, So, 26. 06. 2010 - 21:25

cokoplastelinu podla vAsho receptu som uz par krat robila, je skvela, dobre sa z nej modeluje a tiez je velmi chutna. teraz by som ale potrebovala vediet, ci sa da spravit podobna hmota aj z mliecnej cokolady?? Dakujem za rady

Hmota z bielej cokolady: 200 g bielej cokolady, 1 a 1/2 - 2 polievkove lyzice kukur. sirupu a mliecna cokolada je neco medzi, ale neskusala som.

Tak ja si dnes idem kupiť ten kukuričný sirup a vyskušať..veľmi sa mi páčia tie ružičky...Výsledok napíšem,,,

Asi som nechapava, tak polozim priame otazkyVáľam sa od smiechu po podlahe :
1, da sa s tym potiahnut torta?
2, na kolko vystaci ta davka, ktoru tu uvadzate?
Dakujem.

jaja19, Št, 19. 08. 2010 - 07:17

ahoj. áno dá sa s tým potiahnuť torta a veľmi dobre. http://www.tortyodmamy.sk/?q=narodeninove/mala-cokotorticka a poviem pravdu nikdy som nerobila jednu dávku a nepoťahovala ňou, vždy som si robila celé trio - horká, mliečna a biela. ale jedna dávka by mala vyjsť na potiahnutie klasika okrúhlej torty. väčšie skúsenosti má HelkaT http://www.tortyodmamy.sk/?q=svadobne/svadobna-3-26 , najlepšie sa obrátiť na ňu priamo na mail alebo cez kontaktný formulár. čo mi hmota ostala, spravila som si ružičky a lístočky a odložila v miske do chladničky a príležitostne dávala na čokoládové torty, ak sa Ti do toho nepustia domáci. držím palce, nech sa darí. Áno

dobrý dievčatá ja som tu nová, tak prosím vas potom tu hmotu dávate na podložku a nejako ju ešte modelujete alebo podsypavate jednoducho neviem čo s tou hmotou ked vychladne ako pokračovaťPlačem vyzerá to krásne aj ja by som to chcela skúsiť, no neviem neviemHambím sa dakujem vopred za odpoveď

jaja19, Št, 19. 08. 2010 - 07:30

najlepšie je zarobiť si ju aj ked skúsiš z polovičnej dávky takú, ktorá Vám doma najviac chutí a ošahať si ju, ako Ti to pôjde spracovať, ako sa bude správať a ako Ti z nej pôjde tvarovať. áno, pri valkaní na poťahovanie sa podsypáva alebo sa dá valkať na fólii. ked hmota vychladne, a je moc tuhá, tak po kúskoch premiesiť v rukách alebo len naozaj na pár sekúnd do mikrovlnky, treba si odsledovať, každá mikrovlnka má iný výkon prednastavený. skladovať v chladničke. pozri si album HelkyT, tá robí z čokohmoty aj poschodové svadobné torty, no nádhera. na stretku som videla ako z čokohmoty za moment vykúzlila ružu a to ma presvedčilo, že to nie je nijak náročné. treba si aj poprečítavať komentáre dievčat, aby si vedela, že niektoré sa zrazia, ale premiešavaním sa začne vylučovať tuk a čokohmota sa spojí a atď. držím palceÁno , nech sa Ti vydarí. a hlavne treba skúšaťMrkám .

ahojte chcem sa spýtať na jednú vec robila som hmotu podľa toho čo ste tu napísali použila som varonú čokoládu z lidlu čo odporúčali dievčatá ale vznikla mi z toho totálna kalamita. čokohmota sa mi hrozne lámala nedala sa mi ani vyvaľkať ani sa z nej nič tvarovať úplne sa mrvila neviem kde som urobila chybu.môže byť chybou aj to že čokoládu bolo treba úplne do riedka rozpustiť vo vodnom kúpeli, ja som ju roztopila do hladka ale bolo to dosť husté a potom som pridala ten sirup na obrázkoch to vyzerala fakt bomba chcela som to zachraniť tak som ešte roztopila mm cukríky a pridala trochu cukru ale asi som to ešte viac zničila a celá hmota putovala do koša a narýchlo som musela robiť mmf poťahovku a meniť celý vzhľad torty. neviem kde sa stala chyba na čo musím pri tomto poťahu dávať veľký pozor čoho sa vyvarovať ďakujem

evicaa, Ne, 17. 04. 2011 - 20:50

ahoj mne sa tiež raz drobila čok. hmota stačí pridať ešte trochu sirupu, čokoláda z lidla je hustejšia ako iné čokolády

ahojte dievčatá, prosím o radu
akurát som si spravila presne podľa návodu túto čokohmotu a je riedka, už som pridala trochu kukuričného sirupu ale mepomohlo. Čo mám robiť?prosím poraďte som zúfalá SmútokPlačem
PS: ešte chcem dodať, že už som podľa tohoto receptu robila a bola dobrá, tak neviem

jaja19, Pi, 02. 11. 2012 - 23:38

a tým istým druhom čokolády? inak netuším, riedku som ju ešte nikdy nemala. ešte skús dať do sáčku a do chladničky.

vvnani (bez overenia), Ut, 29. 01. 2013 - 13:22

Chcela by som spýtať, že namiesto kuk. sirupu mohla by som dať aj kukuričný škrob?? Za odpoveď veľmi pekne ďakujem!! Smútok

jaja19, Ut, 29. 01. 2013 - 17:26

určite nie Váľam sa od smiechu po podlahe predstav si len konzistenciu oboch vecí a porovnaj si to Mrkám sirup je tekutý a škrob sypký. preto je v recepte písaný sirup. ale môže špoužiť aj jačmenný, pšeničný alebo ryžový sirup.

vvnani (bez overenia), Ut, 29. 01. 2013 - 13:23

Chcela by som spýtať, že namiesto kuk. sirupu mohla by som dať aj kukuričný škrob?? Za odpoveď veľmi pekne ďakujem!! Smútok

bubu8, Št, 25. 07. 2013 - 12:13

ahojte dievcata, mozno trosku hlupa otazka, niekto to tu pisal s bielou cokoladou (200g a 2 PL sirupu), 2 ks varovej cokolady sa myslia 2 x 100 g alebo 2 x 200 g, pytam sa preto, ze biela cokolada, nie je cokolada, ale stuzeny tuk viac menej, plati to aj pri tmavej tento pomer? Pre nas zaciatocnikov by bolo mozno osoznejsie pisat gramaz alebo obsah balenia ako pocet kusov, zvlast ked cokolady su roznej gramaze. Lebo ak dobre ratam by to malo byt 400g cokolady a 4PL sirupu.Dakujem.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama