reklama

cokoladova plnka


reklama

ahojte poradte mi niekto vyborni cokoladovy krem a poradte mi ako nanasate cokoladu na tortu po bokoch dakujem


reklama


reklama

sona7, Št, 20. 05. 2010 - 08:07

..daj si do vyhladavania na lavo ,,cokoladovy krem,, tam si najdes recept...nech sa dariSlnko

Ahoj aj ja hladám dobrý čokoládový krém ale aspoň ti poradím ako naniesť čokoládu na boky ..štetcom..aspon ja to tak robím a dám aj dve vrstvy. Dúfam že som poradila.

Ahoj...tu je plnka od Bohuša, je fantastické, u zákazníkoch má prvé miesto. Dá sa robiť v rôznych variáciách.....
6 celých vajec, 300g kryš.cukru, 150-200g čokolády na varenie, 2 lyžice kakaa, 0,5 dcl vody, 2 baličky vanilkového cukru.
Všetko spolu šľaháme nad parou do zhustnutia 25-30 minút. Ja to robím takto - 10 minút šľahám mixérom, 10 minút ručne metličkou a ďalších 10 minút znova mixerom aby ho neporaziloChichocem sa
Nechať vychladnúť, po vychladnutí vyšľaháme 500 g masla ( ja dávam 1 Heru a 1 maslo) s troškou práškového cukru a do toho zašľaháme vychladenú čokoládu. V kombinácii s banánmi je veľmi mňam mňam. A ešte som ti chcela napísať, ja používam čokoládu a kakao v krabičke len z Lidlu lebo masa je krásne hladká a tmavá. Pri ostatných sa mi zdalo že to vyzerá akoby to bolo zrazené...tak nech sa daríSlnko

Ahoj, ja robím takúto čokoládovú plnku a ešte nebol jazýčekVyplazený jazyk ktorému by nechutila.
125g práškového cukru, 1 balíček vanilínový cukor, 3 žĺtky, 50g škrobu (Amylom al.Solamyl), 250 ml mlieka, 250g horkej čokolády, 200g masla.
Nad parou ušľahám mlieko, cukor, vanilínový cukor, žĺtky, škrob. Nechám vychladnúť. Čokoládu roztopím nad parou. Vyšľahám maslo a po lyžiach striedavo pridávam kašu a čokoládu. Táto dávka vystačí na naplnenie torty s priemerom 24cm. Tiež odporúčam čokoládu z Lidla. Je krásne tmavá a má dobrú chuť.Mrkám

evikum, Št, 20. 05. 2010 - 09:11

áno, ten vaječný krém je naozaj super. Bohužiaľ som spálila už druhý šľahačPlačem , tak som vyskúšala tento krém (od Henriety): 250g kr. cukru + 1 vanilkový, 250 ml šľahačkovej smotany, 100 g kakaa, 150 g rozpustenej cery - ja to všetko prevarím, odstavím a miešam do vychladnutia a potom spojím s 500g vyšľahaného masla. Krém je výborný, chutí čokoládovo a Henriete ďakujem za recept.SlnkoSlnko

Sausen, Št, 20. 05. 2010 - 11:06

evikum neda sa pouzit namiesto cery tiez maslo a potom menej masla napriklad vyslahaneho?ceru tu nemame..inak je to priserne vela tuku,cera slahacka a maslo..boze cholesterolova bomba inakSmútok kolko je toho kremu potom asi,kilo,ci viac?na tortu s akym priemerom?

čokoládu nanášam na vychladenu tortu štetcom ked su tam nerovnosti pekne ju vyfenujem čokoláda sa zatečie.fen nedavaj prilež blizkoKvietok

Sausen, Pi, 21. 05. 2010 - 09:07

tuto diskusiu co pises evikum som samozrejme citala uz davno a parizak mam v kazdej druhej torte..mala som pocit,ze to je trochu nieco ine ten krem...akosi som si to neuvedomila,ci co,asi ma nahanala dceraChichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama