reklama

Poradte prosim aky sporak kupit..

sisika , 21. 11. 2009 - 18:36

reklama

Prosim vas o radu ako si mam vybrat sporak s dobrou rurou. Musime kupit novy a chcela by som aby mal trubu ktora kvalitne a dobre upecie vsetky moje buduce cukrarske vytvory Úsmev.
Mal by to byt urcite kombinovany sporak a plynovymi horakmi a elektrickou rurou-ale je ich tak vela typov.ze sa nevyznam.
Ake kriteria teda mam hladat? Budem vdacna za kazdu radu a skusenost.
Do pecenia, Sisa

MrkámTortaÚsmev


reklama


reklama

Siska ja mám s teplovzdušnou rúrou už asi sedem rokov a hlavne pri vianočnom pečení si už neviem iný ani predstaviť. Mám Elektrolux, ale už ho mám dlho takže najnovší neviem, ale piecť naraz tri plechy je balada.MrkámMrkám

Rebeka7, So, 21. 11. 2009 - 19:24

Sisika napíš mi na mail, pred materskou som okrem kuchýň predávala aj spotrebiče Úsmev

sisika, Ne, 22. 11. 2009 - 08:52

Rebeka,napisala som Ti a budem vdacna za dobru radu Úsmev.
Sisa

Ahojky.
ja už strašne dlhé roky pečiem v rúre MORA. je to kombinovaný sporák s plynovými horákmi a elektr. rúrou. nedá sa tam piecť niekoľko plechov naraz ako v teplovzdušnej rúre ale piškótové cestá sú omnoho lepšie ako z teplovzdušných, ktoré piškóty vysušujú. Teplovzdušné rúry sú lepšie na pečenie lineckého a pod. pečiva lebo tam dáš viac plechov naraz.
Tak to je asi tak moja skúsenosť Úsmev

sisika, So, 21. 11. 2009 - 21:29

Dakujem vam,baby-ja som uz uplne ohucana z tych predavacov a navyse ani neviem ci mi odporucaju dobre veci alebo len "blbosti za vela penazi".
Nemozem kupit nejaky moc drahy,ale ani nechcem kupit zle,ved bude sluzit kopu rokov...
Zacala som tiez piect torty,obcas klasiku kolace a drobne kolaciky,milujem zapekane cestoviny a grilovane maska-no a teraz neviem ci mam kupit multifunkcnu,infra,teplovzdusnu,neviemaku...
Takze myslite ze klasicka je najlepsia?Hambím sa
som rada ze mi radite,skusenost je najlepsia
dakujeeeemÁno

to by som aj ja rada vedela, pretoze teraz mam stary sporak mora, ktory mi pripaluje Plačem , tak na spodok musim davat plech s alobalom Smútok . hm, zato kamoska ma teplovzdusnu ruru a kolac jej upieklo tak, ze navrchu specene a z vnutra surove Prekvapenie . neviem, ci postupovala spravne ( skor asi to Mlčím) , takze sisika, mame dilemu dve Chichocem sa . ak si vyberies sporak, tak mi prosim ta daj vediet, ako si dopadla Mrkám .

sisika, So, 21. 11. 2009 - 22:30

Dam vediet,Tinka, lebo niet nad dobru radu....
Len uz mi to ponahla,viamoce idu a...
RBaby,poradte..

Ahojte,
aj ja sa pridam do tejto debaty.
Tuto dilemu som riešila minulý rok. Môj starý sporák MORA začal vypovedať službu. Cez známeho som kúpila "nový, kvalitný,..." kombinovaný, značky myslím Eurotech. Po zapojení, odskúšaní, a vo viere, že to sa zmení - slabo išli horáky a rúra skoro vôbec nepiekla, a čo bolo hlavné, žiadne plechy sa do nej nezmestili, musela som pátrať po novom.
Podla mojich skúsenosti: treba sa rozhodnúť aký sporák chcem - ja mam kombinovaný, na čo ho vlastne potrebujem - mam s teplovzdušnou rúrou, pečiem 2-3 plechy pečiva naraz, ale čo je najdôležitejšie - veľkosť rúry. Nezáleží na objeme rúry, čo nám väčšinou obchodníci zdôrazňujú, ale veľkosť rúry. Plechy zo starých sporákov MORA, pasujú len do sporákov MORA. Mám odskúšané. A priznám sa, že po dlhých hľadaniach, som si zobrala meter ale aj plech, a v obchode som ich vyskúšala. Obchodníci boli prekvapení, ale ja som bola spokojná, že som si vybrala taký aký potrebujem.
Možno ti tato moja skúsenosť pomôže.
Držím palce a pevné nervy pri výbere.

sisika, Ne, 22. 11. 2009 - 08:40

Aha,Tatianka,tak vidis,to by ma nenapadlo-skusat plech ci sa vojde do rury! Budem na to mysliet. A takze podla Teba je lepsia teplovzdusna rura? Ja sma neviem,ci vyuzijem vsetky tie funkcie-ale zas nechcem kupit nieco drahe a neprakticke.....
A co sa tyka tych "neznackovych" a znackovych-co hladat,ake su kvalitne?

Ahoj sisika,
pri dalsom výbere som sa uz riadila "intuiciou".
Starý sporák som mala kombinovaný s klasickými funkciami. Tento nový som si vybrala, ako som uz spominala, najprv podla plechov, a potom bolo to ostatne. Vybrala som si, ako sa hovori "zlatu, stredu" cestu. Tiez som nechcela s velkým mnozstvom funkcii, pretoze to nielenze nevyuzijem, ale skor je ten vyrobok nachylny na poruchy (je to moj nazor, aby si niekto nemyslel ze tu nieco propagujem, alebo vnucujem svoj nazor), ale zasa ani nie uplne z tymi najzákladnejsimi funkciami. A ci znackovy, alebo na neznackovy, tak to naozaj neviem posudit. Niekedy je kvalitný vyrobok znackovy, no niekedy je to uplne naopak.
Tak drzim palce

lajla, Ne, 22. 11. 2009 - 11:23

ahoj ja mam uz osem rokou ruru s ktorou som nadmierne spokojna je to vstavana teplovzdusna s jednoduchym ovladanim a co je dolezite ako pise Tatianka velkost ruy.Ja casto peciem penove a v teplovzdusnej to ide ako po masle ale aj piskotove cesto sa v tom super pecie ,dokonca som piekla piskotu spolu z masom a musim povedat ze vobec nevonalo od masa.Naozaj je us v dnesnej dobe zcoho si vybrat tak dufam ze som ti aj ja trochu dopomohla k vyberu vela stastiaÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

sisika, Ut, 24. 11. 2009 - 22:36

Ahojte,no nasla som uz nieco co je aj prijatelne cenovo aj funkcie dobre,je multifunkcna rura a sporak ma aj turbohorak,co je myslim ze dobre.
Este musim odmerat tie plechy a myslim ze som rozhodnuta.
Ma aj digitalny casovac s vypnutim rury ked sa dovari a aj poistku horakov...
Dakujem vam vsetkym za dobre rady,pomohli ste mi utriedit myslienky a priority.
Keby niektora chcela presnu znacku a neskor skusenosti-napiste mi na mail...
Dakujeeeem

erika43, St, 25. 11. 2009 - 11:55

Ja mám novú rúru 3roky.Ale tiež som ju na druhý den menila,lebo som zistila,že nemá funkciu na pečenie viacerých plechov.A ako písala Lajla môžem piecť mäso a koláče naraz-pachy sa nepremiešajú.Boli k nej aj 2pekáče,ale našťastie tie zo starej rúry sa mi tam tiež zmestia-sú trocha menšie.Má 8 funcií.Tak prajem veľa šťastia pri výbere.SlnkoSlnkoSlnko

Mne sa zdá, že je medzera v zásobovaní. Na Slovensku je hromada kadejakých malých, pritom tam ženy stále varia, pečú, zavarajú, sú za sporákom a tlačia sa dakde v kúte? Zdá sa, že muži nevaria tak moc, hneď by bolo k dostaniu velké sporáky, pritom ich výrobcovia robia (a ja nemyslím na komerčné profesionálne). Ja tiež nepojdem na ďalší nerezový, stačil jeden, pekný smaltovaný :)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama