reklama

Parizska slahacka

Spagi , 31. 10. 2009 - 07:12

reklama

Babulky robievate parizsku slahacku aj do torty, teda medzi 3-4 korpusy? Z akej slahacky, davate aj stuzovac? Popripade dajte aj recept na tu slahacku. Nemyslim p. krem, ale len slahacku. Resp. mate recept na nejaky cokoladovy- slahackovy krem? Dakujem Zlomené srdce


reklama


reklama

ketrin, So, 31. 10. 2009 - 09:10

ja robíám práve len šľahačkové plnky väčšinou a v pohode trikrát naplním, aj potriem a poťah sa netopí, krásne drží tvar, ale miešam rastlinnú šľahačku, pol litra živočíšnej /ja kupujem sabi alebo rajo/dám variť s 200 g čokolády na miernom ohni, premiešavam aj habarkou, aby sa čokoláda rozpustila, keď začne vrieť odstavím dám vychladiť, najlepšie do druhého dňa. Potom prešľahám, ale niekedy ani nie, lebo je to husté, šľahám pol litra rastlinnej tiež vychladenej a do nej pridávam tú čokoládovú a je super, nezrazí sa, je krásne hustá. Ja takto robievam aj karamelovú, kávovú, kávovo-čokoládovú šľahačku. V kombinácii s orechovými jemnými korpusmi je to fajn. Aspoň ja mám také odozvy.Ale dobrý je aj falošný parížsky, tam už však ide aj cera aj maslo.Cenovo to vyjde rovnako. Liter šľahačky mi stačí na naplnenie väščej okrúhlej torty na trikrát.

fani, So, 31. 10. 2009 - 11:13

Dievčatá ja by som chcela tiež robiť šľahačkovú plnku,ale netuším,čo to je rastlinná šľahačka, kde sa dá kúpiť ,ako ju skladovať a ako používať. Poraďte aj mne,prosímKvietokKvietokKvietokZlomené srdce

ajatka, So, 31. 10. 2009 - 12:19

V Metre dostaneš kúpiť asi 3 druhy rastlinnej šľahačky. Ja kupujem HOLE

No Spagi ja robím tiež len parížsku šľahačku zo šľahačky a ledové kaštany, je to fakt super krém až na to, že sa mi v poslednom čase nedarí vyšľahať do tuha, je riedka, tak musím pridať roztopenú ceru. A už to nieje ono. Používam Rajo v zelenej krabici, ale musím to asi robiť ako ketrin, že budem kombinovať. Alebo zmením šľahačku. Je to fakt super krém a namiesto ledových kaštanov keď som dala rumbu, tak to bola bombaVyplazený jazyk . Z čokoládových krémov robím najčastejšie túto v kombinácii s banánom. Dnes som ňou plnila Barbi /spodok 2x naplnený okrúhly korpus a vrch 2x naplnená bábovka + banán/ a drží. Len keď to naplním, nechám trochu v chladničke stuhnúť, kým omažem. Tak držím palce, nech sa Ti darí.Zlomené srdceKvietok

ketrin, So, 31. 10. 2009 - 12:56

presne ako vraví katka78, treba nechať stuhnúť, ja aj trochu zaťažím , až tak omažem, ale stuhnúť musí každá torta. K tej rastlinnej šľahačke, dostaneš holé, aj pollitrové, ale lepšie je kúpiť v zeelendii alebo vo veľkoobchode, vyjde lacnejšie. Ja mám teraz zo zeelendie 1,5 l PRESTO, vyjde ma na 2,38 € toto balenie, čiže liter asi 50 korún vychádza, som s äuo spokojná, je tuhá a dobra aj na zeesan.

lejdyk, Ne, 01. 11. 2009 - 14:59

ahojky ja robim všetko iba s tych litrových šlahačiek bud si kupujem rojo,alebo ešte jednu v modrej krabici bežne ju dostanem v jednote,alebo CBA potravinach parižsku robim tak,ze zvarim slahacku+cukor+kakao takto sa to robi v´cukrarnach vychladne to na hustú kasu a to pridavam do vyšlahanej slahacky.robim tak aj karamelovú zmes do plnky na veterniky,upalim cukor pridam trochu slahacky a je karamelovy zaklad so slahackyÁno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama