ja robíám práve len šľahačkové plnky väčšinou a v pohode trikrát naplním, aj potriem a poťah sa netopí, krásne drží tvar, ale miešam rastlinnú šľahačku, pol litra živočíšnej /ja kupujem sabi alebo rajo/dám variť s 200 g čokolády na miernom ohni, premiešavam aj habarkou, aby sa čokoláda rozpustila, keď začne vrieť odstavím dám vychladiť, najlepšie do druhého dňa. Potom prešľahám, ale niekedy ani nie, lebo je to husté, šľahám pol litra rastlinnej tiež vychladenej a do nej pridávam tú čokoládovú a je super, nezrazí sa, je krásne hustá. Ja takto robievam aj karamelovú, kávovú, kávovo-čokoládovú šľahačku. V kombinácii s orechovými jemnými korpusmi je to fajn. Aspoň ja mám také odozvy.Ale dobrý je aj falošný parížsky, tam už však ide aj cera aj maslo.Cenovo to vyjde rovnako. Liter šľahačky mi stačí na naplnenie väščej okrúhlej torty na trikrát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babulky robievate parizsku slahacku aj do torty, teda medzi 3-4 korpusy? Z akej slahacky, davate aj stuzovac? Popripade dajte aj recept na tu slahacku. Nemyslim p. krem, ale len slahacku. Resp. mate recept na nejaky cokoladovy- slahackovy krem? Dakujem