reklama

Dobošková plnka

Pridal/a MiškaHu dňa 14. 05. 2009 - 17:25 - Recepty MiškaHu
obrázok k receptu

reklama

jednoduchý a dobrý recept, ktorý sa nezvykne zraziť, preto s ním rada plním torty

Ingrediencie
1 liter mlieko
10 polievkové lyžice hladká múka
2 balíky vanilkový cukor
300 gramov práškový cukor
250 gramov Smetol
2 polievkové lyžice kakao
Postup

1 l mlieka, 10 pol.lyžice hladkej múky, 2 vanilky - z toho uvarím hustú kašu

30 dkg prášk.cukru, 25 dkg smetolu, 2 pol.lyžice kakaa -s mixérom vymiešam

Vychladnutú kašu vmiešam do smetolu s cukrom -keď chcem zdobiť tortu so smetolom, tak pridám viac pr.cukru a smetolu, keď je vymiešané odoberiem a do zvyšného dám vychladnutú kašu -potom už len plním upečené piškóty

Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Irma, Pi, 15. 05. 2009 - 15:45

Tento krem moze byt dobry Tlieskam A L E Torta U R C I T E Torta T O Torta N I E Torta J E Torta
A N I "DOBOSOVY" ci "DOBOSKOVY" !!!!!SmútokSmútokSmútokSmútok
V "DOBOSOVOM" N I E Torta J E Torta A N I Torta M U K A Torta A N I Torta P U D I N G !!!!!!!!!!!!
Cele vajicka + cukor + cokolada sa vari nad parou, kym to nie je huste a po vychladnuti sa zaslaha maslo !!!!!!!!!!!!

neviem..... možno to nie je dobošový krém, ale ja jednotlivé cestá na dobošku plním týmto krémom od kedy pečiem koláče... chcela som sa len podeliť aj o takýto recept s vami..... stále sa len učíme...Úsmev

sona7, So, 16. 05. 2009 - 05:21

Úsmev Irma, ja davam do dobosky ,uvareny z maizeny,zltka,vanilky kasu, nie zlaty klas a po vychladnuti, maslo s cukrom,trosku rumu a idu si prsty pooblizovat,tak ktory je pravy doboskovy,ten tvoj ja davam do opiteho izidora a niekto teraz povie no ale ten nejde tam, tak ze ja si myslim, ze aky sa nam paci taky si dame....ale
inac by ma zaujmalo ktory je pravy,v obchode pochybujem ze robia krem nad parou,Úsmev ..
MiskaHu ten tvoj podobny davam do ,,Ohurujuceho kremesa,,je vyborny len bez kakaa...

sona7, So, 16. 05. 2009 - 05:28

Miska..dik za recept ja mam rada tento s mukou ,len
nevedela som recept,Kvietok

Irma, So, 16. 05. 2009 - 14:45

Úsmev No kocky, urcite su dobre aj kremy nastavovane ci uz tym alebo inym... ale
"Dobosova" torta ci rezy , nebodaj :krem: do "Dobosky" je len jeden!!!!!
Tenucke platky piskotoveho cesta sa stredaju s kremom "cele vajicka + cukor + cokolada" varena nad parou a po vychladnuti sa zaslaha maslo ÁnoÁnoÁno
Vsetky ostatne variacie su ......torta, .......rezy, ........krem ÚsmevÚsmev
Netreba si miesat hrusky s jablkami.PohodaPohodaPohoda

brebis, Ut, 26. 05. 2009 - 10:55

ahoj aj ja som za tradíciu Zlomené srdce , hoci proti gustu žiaden dišputát, či ako sa to vraaví, len by som ťa chcela poprosiť presné dávkovanie do toho pravého krému - koľko čoho, moc ďakujem.

ahoj Miška, ja robím tento krém tak, že si dám roztopiť 14 Dkg hery, pridám 6 Dkg hladkej múky, vanilínový cukor a zalejem pol litrom mlieka - ak chcem obmeniť, upálim si cukor na karamel, dám heru, rozvarím, pridám múku a mlieko.
Tieto múkové krémy sú najepšie pokiaľ chcete dať zákusky do mrazáku - nepustia keď zákusky rozmrazujete.KvietokKvietokKvietok

Pravy je ten ktory najlepsie chuti.Ja robim taky,ze davam do mlieka aj muku aj maizenu a je dobry.

Spagi, Ne, 17. 05. 2009 - 19:48

Irma, plne chapem Tvoje zanietenie pre pravu dobosku. Mna podobne "namichne" napr. ked niekto spravi dezrt s lucinou a povie, ze je to tiramisu. Mrkám
Ale tiez ten pravy krem do dobosky neoblubujem. Úsmev

Irma, Ne, 17. 05. 2009 - 22:24

Úsmev Spagi, dakujem. Plnky su rozne, aj pomenovanim. Urcite ich je velmi vela dobrych, super dobrych ale aj co sa tvaria ako plnka. Jedno nechapem, preco v niektorych pripadoch sa plnka vola inac u niekoho ako ma chutit aj vyzerat. Preco jej nenajdu ine meno, napriklad ......, ......, ......, cokoladova, atd. Kto v zivote nejedol/a "Dobosovu tortu, rez" a to nie je ci prava alebo lava, tak nech tie ......., ......., atd plnky nevydava za ne.
Sebelepsi pudingovy, solamilovy, ......, ......, ......, nemoze sa volat "Dobosova ci doboskova plnka" lebo je to o uplne niecom inom.
Prijemne pecenie, varenie, miesanie plniek Vam prajem.ÁnoÁnoÁno

Irma, nechaj to tak, každý si robme po svojom ako vieme, keď chceme dáme si poradiť, keď nie, tak nie... či už je ten pravý dobošový krém alebo nie, mne chutí a to je hlavné... ja som si naňho zvykla a ten krém tak volám a pre mňa to je doboškový krém, ten tvoj recept je zase tvoj PRAVÝ doboškový krém...

fani, Po, 18. 05. 2009 - 18:55

Irma,chápem tvoju snahu o čistotu receptu. Niekomu na tom záleží a niekomu nie.Nie všetky cukrárky poznajú pravý recept na maďarskú Doboš tortu a jej skutočnú chuť. Možno by stálo za to, vytvoriť v receptoch nejakú časť na skutočne originálne recepty. Čo keby si začala? Ja by som sa veľmi potešila a so mnou určite viaceré žienky.Určite by som prispela aj ja nejakým receptom a verím že aj ostatné by sa pridali. Ľutujem, že neviem tak pracovať s počítačom aby som túto rubriku otvorila. Čo vy na to dievčatá??

eva1128, Ut, 19. 05. 2009 - 08:33

Irma máš stopercentnú pravdu súhlasím zo všetkým čo si napísala.Ten krém, ktorý napísala Irma to nie je jej krém ale je to originál doboškový krém a ak niekto pýtal krém do dobošky tak v prvom rade by som napísala tento krém.

kovka, So, 24. 10. 2009 - 00:10

doboskovy je presne taky ako napisala Irma.. tiez ho tak robievam a mam ho z jednej starej kucharskej knihy Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama