reklama

Krém s mascarpone


reklama

Ahojte,

chcem poprosiť o radu :) Potrebovala by som nejaký dobrý a odskúšaný recept na krém s mascarpone, aby ho bolo možné kombinovať s lesným ovocím.
Ďakujem :)


Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch



reklama


reklama

ja robím tento a som s ním veľmi spokojná a s lesným ovocím je super:
2 šlahačky 33%, trochu pr.cukru, 1-1,5 Ole puding, 1x mascarpone a ked chcem dochutiť tak pol kyslej smotany. je výborný

dáš do misky šlahačku + trošku cukru + ole vyšlahať skoro do tuha, pridáš mascarpone + kys. smotanu - došlahať

Ten Ole puding mam normalne pripravit z mliekom alebo mam do tej slahacky k mascarpone pridat len prasok ole cremu?

"dáš do misky šlahačku + trošku cukru + ole vyšlahať skoro do tuha, pridáš mascarpone + kys. smotanu - došlahať"...tým Olé myslí prášok, ja ho dávam ale až do poloušľahanej šľahačky...pomaly prisýpam Kvietok

ivanab, Št, 16. 04. 2015 - 12:09

ja by som chcela vedieť či to množstvo vydá na celú tortu, t.j. 2x plnená,dakujem

Môžem sa spýtať chcem ho dávať do torty tak či je to dosť tuhé aby sa mi to neroztielko

Biely parižák s mascarpone a lesným ovocím - mňam mňam kombinácia Úsmev

zuzanaX, Št, 27. 06. 2013 - 11:51

A recept na biely parižák môžem poprosiť? ÚsmevÚsmev Ešte som to neskúšala ..

Monči, Št, 27. 06. 2013 - 12:27

ja robím takto 500 ml šľahačky dáš zohriať,do nej pridáš bielu čokoládu(ja dávam 200-300g ) a necháš rozpustiť,pozor nesmie sa variť.necháš vychladnúť,pridáš 1-2 van. cukre(ak dáš rastlinnú sladenú,tak nedávaj už),vymiešaš tak do polotuha,pridáš cca pol van. pudingu ole a ručne vmiešaš 250 g mascarpone.ak je to riedke,pridaj ešte ole puding,ak huste,môžeš dať kys. smotanu.je úžasný

prečo ti to nesmie variť??? práveže ja som tak robila ale zistila som aj s ostatnými že šlahačku - klasickú ak dávam tak práveže ju nechám zovrieť pár sekund nech prevrie a vypnem a je super aj sa vyšlahá robím tak parížsku šlahačku aj falošný parížsky

takže sa kľudne neboj aj ked zovrie a ak ju potrebuješ súrne stačí ked bude v chlade kým nestuhne nemusí byť ani celú noc.

timi, z toho receptu to bolo myslene na rastlinnu a trvanlivu zivocisnu, ze netreba prevarat, ...len klasicku kelimkovu zivocisnu je dobre Kvietok

Stefanie..mozes prosim napisat presny postup?..ale nemam ole puding..to neva? len stuzovace mam.mam 3x 250ml smotany,3 cokolady biele, a 500g mascarpone..a piskotu 31x31cm..velky stvorec.diky sa radu Úsmev

majap, Št, 27. 06. 2013 - 12:30

250 g mascarpone, 1 slahacka /jednota v igel. sacku/, praskovy cukor podla chuti, slahat vsetko spolu a pridat jeden stuzovac slahacky. Robila v týchto horúčavách čo boli a držal parádne a dá sa kombinovať s ovocím Vyplazený jazyk

ja som ho prave vcera robila

250g mascarpone
3 zltky
100g praskovy cukr ,1 vanilkovy cukor
vymiesat zltka s cukrom a vanilkovym cukrom do penista a nakoniec vmiesa
mascarpone a vsetko dobre vyslahat.

môže byť vynikajúci no pre nikoho by som neriskovala salmonelu zo surových žltok, žiadna ich tepelná úprava to je fakt risk

jarkaN, Št, 10. 10. 2013 - 15:19

ahojte baby, viete mi poradiť ako spravim stojaceho konika na tortu z K2, kupila som si silikonovu formu, ale to je vlastne len polovica tela, z akej formičky sa da spraviť cely konik aby stal na torte, cca 10x6cm, Ďakujem za všetky rady.Jarka

Z K2 velmi tazko, tato hmota je asi najmaksia na trhu, kup si smartflex Flower alevo Velvet, s tym to pojde sikovne Kvietok

Videla som dakde na celeho konika silikonku rozdelenu na 2 polovice, skus pozriet tuto v obchodikoch alebo formicka-leziaci konik existuje ...ale urcite z kvalitnejsej modelovacej hmoty urobit treba, inak sa mozu nohy zlomit, ak ma stat, hmm Kvietok

mna tak nejak vzdy napadalo spajat mascarpone s bielou cokoladou a odkedy som to prvykrat vyskusala nerobim nic ine. Staci šupnut mascarpone do misky,podla toho kolko potrebujes a rozpustit nad parou bielou cokoladu a zmiesat. najprv sa to trochu zgrcne kedze jedno je studene a druhe teple ale staci chvilku miesat a je to parada Úsmev a hlavne netreba pridavat ziaden cukor, v tej bielej cokolade je ho dost Chichocem sa

Kamila, Po, 09. 01. 2017 - 10:09

Niet lepsieho a jednoduchsieho kremu 250g mascarpone, 250g jemneho tvarohu a 250ml vyšľahanej šľahačky , pridať cca 1PL práškový cukor(alebo med), vanilkový extrakt,a lebo vanilku, všetko ručne premiešať. Robim  aj verziu, že namiesto šľahačky ešte jeden jemný tvaroh. ;) Výborný čokoládový krém som robila keď som k mascarpone krátko prišľahala čokoládu roztopenú v horúcej šľahačke (100g čokolády, 100 ml smotany), vychladené. A ešte jedna božská verzia. Uvariť vo vodnom kúpeli na riedšiu kašu 250 šľahačky a 3 žltka, k tomu trochu cukru, alebo medu za občasneho miešania nechám vychladnúť  a prišľahám k mascarpone.

Bbaker, Št, 09. 02. 2017 - 11:42

moj najoblubenejsi mascarpone krem: 

200 g mascarpone 

200 g cream cheese (Philadelphia, Goldessa z Lidl - ten je najlepsi!, alebo dalsie mascarpone)

180 g preosiateho praskoveho cukru 

2 CL vanilkoveho extraktu 

400 g smotany na slahanie 

Mascarpone a cream cheese (oboje studene) slahaj, dokym sa syri nespoja. Pridaj cukor a vanilku a opat dobre preslahaj. V druhej miske vyslahaj dobre vychladenu smotanu dotuha a slahacku potom zlahka, rucne vmiesaj k syrovemu kremu (po troch castiach). Tento krem je dokonaly na red velvet torte, cokoladovej torte... dokonca som ho vrstvil aj na piskotach s kavovym sirupom, pre Tiramisu-style dezert :) a samozrejme cukru moze byt aj menej, ale asi by som nedal menej ako 100 g, inak by som krem velmi mdly. Ja pouzivam tych 180 g, ako som uviedol a pre mna je krem tak akurat sladky. 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama