reklama

Dobošova torta s marcipanom

domyn , 28. 09. 2012 - 13:17

reklama

Ahojte, ešte som nerobila tortu s marcipanom a nie to dobošovu. chcem sa vas spýtať pod marcipan mam dat krem ktory dam do tej dobosky alebo si mam radšej spraviť maslovy krem?? a mam si marcipan radsej spravit alebo kupiť. budem ho davat na tortu velkosti plechu..kolko marcipanu mam spravit resp. kupit? Dakujem
Dominika


reklama


reklama

evavra, Pi, 28. 09. 2012 - 14:02

Pod marcipán odporúčam dať radšej maslový krém!!! Kľudne si marcipán urob, je oveľa lacnejší. Ja mám osvedčenú želatínovú poťahovku, na takú tortu ti vystačí jedna dávka.Ak ho budeš kupovať- odporúčam Smartflex 0,700kg. Nech sa darí Mrkám

ada99, Pi, 28. 09. 2012 - 14:15

ja by som skôr odporučila Smartflex velvet ale 1,4 kg vedierko, na takú tortu, ktorá je na veľkom plechu

0,7 kg Ti určite na takú tortu stačiť nebude...Ako píše ada, aspoň 1,4 kg

JakubTN, Pi, 28. 09. 2012 - 16:39

podla mna ani 1,4kg bude malo na velkost 30x34cm a 10cm vyska...ja by som si urcite pri potahovani zobral 2kg hmoty

Ja ak dostanem objednavku na dobosovu tortu,tak sa snazim prehovorit zakaznika,pretoze dobosova torta sa nepotahuje marcipanom,ani cukrarenskou hmotou,ale je poliata karamelom. Slnko

Ja viem, že má byť na vrchu karamel... ale s touto kombináciou som sa fakt ešte nestretla... ani v cukrárňach... všade je navrchu čokoláda... A je to zákusok ako každý iný... tak aj torta môže byť potiahnutá marcipánom... ved to je na mne, či napečiem tenké piškoty alebo hrubé... Úsmev To je môj názor... Bozkávam

Prepac Stefanie ,nechcela som sa ta dotknut.Je samozrejme ze len od teba zalezi aku kombinaciu chuti zvolis.Vyjadrila som iba svoj nazor.A okrem ineho ja nepouzivam na tvorbu korpusov na dobosovu tortu rovnake korpusy ako napr. na piskotovu.Aj v tom je rozdiel medzi tortickami.Kazda torta ma svoju specificku chut, ktora je v rozmanitosti receptur.Tak nech sa ti dari a zelam ti vela spokojnych zakaznikov ÚsmevSlnko

sintias, Pi, 28. 09. 2012 - 22:36

Ako píše cokoladka,bola som na oslave kde bola presne táto kombinacia,rozkrojila sa torta dobosova na vrchu potiahnuta mandlovým smartflexom. Nehovorím,že sa to nedao jest,ale velmi ma to neohúrilo.

domyn, So, 29. 09. 2012 - 08:32

ja už som na narodeniny dostala dobosovu tortu potiahnutu marcipanom a bola svelmi dobra.. marcipan bol obycajny a sedelo to k tomuÚsmev ale dik za rady... priatel bude mat narodeniny tak ho chcem prekvapit.

ja som tiez robila dobosovu z tenuckych platov a potiahla som to MMF. Nikto sa nestazoval, dokonca som mala moznost ochutnat a bolo to dobre, a ak niekomu nechuti, tak da marcipan nabok a zje tortu bez neho, moj nazor:)

evinaf, Ne, 30. 09. 2012 - 00:44

ahojky ja si myslím že na všetky torty-aj dobošky sa dá použiť marcipán.Ale je to od zákazníka akú tortu si želá.Nezabudnite že 100 ľudí 100 chutí a každý má svoj iný názor veď preboha všetko je jedlé my tu budeme riešiť čo sa k čomu hodí a napr. v takých nemenovaných reláciách riešia suroviny s druhmi cukrov alebo koreninami,ovocím či zeleninou alebo bylinkami sladkými,slanými, kombinovanými prílohami a kto sa nad tým pozastavuje? Všetci sa na to pozeráme s otvorenými ústami že čo všetko sa dá skombinovať a nemo súhlasíme s profesionálmi lebo to je asi to správne ako nezmyselne riešia obyčajné veci od neobyčajných takže-s úsmevom berme obyčajné chute od neobyčajných názorov ktoré aj tak po nejakej dobe zistia že všetky neobyčajné chute a kombinácie sú vlastne ...obyčajnééé BozkávamBozkávamBozkávam

Ja robím dobošovú z 12 tenučkých plátov,robených na špeciálnej platni a poťahujem čokohmotou,ale naposledy to mal byť biely futbalový dres,takže som ho potiahla na žiadosť zákazníka smartflexom a boli veľmi spokojní.Nemusí byť vždy originál s karamelom,niekedy sa to jednoducho "nehodí"...pekný deň Kvietok

Maria H, Ne, 30. 09. 2012 - 09:50

Ja som robila veľa krát dobošovú a poťahujem z pastou dame top a každý si chválil .

no odo mňa dnes zakazníčka tiež žiada dobošovú Hello Kitty a má mať vrch ružový...."náš zákazník , náš pán ", niektorí si dajú vyhovoriť , niektorí trvajú na svojom........ale prvoradé je , že im chutí Torta

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama