reklama

ovocná plnka a poťahovanie


reklama

Dobrý deň!
Ja som medzi vami úplne nová a potrebujem poradiť.
Zajtra sa vrhám na tortu.Chcela by som spraviť poschodovú, ale plnku chcem ovocnú: tvaroh, kys.smotana, želatína....a tortu potiahnuť hmotou...
Ale takúto želatínovú robím prvýkrát. Prosím Vás, mam tortu naplniť, nechať vo forme a tak do chladničky,a ešte ju mám potom potiahnuť krémom a až potom marcipán??? ďakujem za radu, pekný dník prajem


reklama


reklama

helik00, Št, 14. 06. 2012 - 07:56

nooooo tak ja som tiež len začiatočník, ale ja by som tvarohovú plnku plnku dala len do vnútra torty, pod poťah by som určite dala maslovú plnku, tvaroh spôsobí ze sa poťahovka môže začať topiť.
keď som ja robila tortu, tak som ju naplnila, potrela celú plnkou a šupla do chladničky, potom som poťaahovala :)
dúfam že som trošku poradila MrkámMrkámMrkám

aramana, Št, 14. 06. 2012 - 08:08

Vitaj na stránke! TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam
Žienky isto poradia, ja len pár info keď budeš mať čas... Úsmev
V pravo sú Nové diskusné témy, klikni na viac a rozbalia sa ti všetky témy ktoré na stránke máme.
V tvojom prípade by som si pozrela niečo o plnke pod poťah - http://www.tortyodmamy.sk/forums/kremy/aky-krem-pod-potahovku
tiež receptíky a vychytávky na "netučné" plnky - http://www.tortyodmamy.sk/forums/kremy/smotanove-tvarohove-jogurtove
o poťahovaní, ak je to tvoja prvá tortička - http://www.tortyodmamy.sk/forums/torty/potahovanie
a keďže ideš robiť poschodovú, tak aj niečo o nich - http://www.tortyodmamy.sk/forums/torty/poschodove

A ešte dávam do pozornosti - vpravo hore je vyhľadávač google, ktorý hľadá len na týchto stránkach. ÁnoÁnoÁno

Pre lepšiu orientáciu na stránke je myslím aj toto dobrá pomôcka http://www.tortyodmamy.sk/dobre-rady-v-kocke

Tak ešte raz vitaj, nech sa tortička vydarí ÁnoÁnoÁno

Monči, Št, 14. 06. 2012 - 09:16

takže tvarohovou plnkou si naplň tortu,potri maslovým krémom (stačí vymiešať maslo a prášk.cukor),potri každé poschodie zvlášť,daj zatuhnúť do chladničky na pár hodín(niekedy stačí 1-2) a potom môžeš poťahovať.len nerozumiem trošku tomu "nechať vo forme a tak do chladničky."mysíš vo forme,v ktorej si ju piekla?ak hej,tak to určite nie,pretože ti tam ani nevojde,bude potretá krémom a ak by aj vošla,zle by sa vyberala.normálne je nechaj zatuhnúť na doske,tácke.............ja tiež len začíanm,tak možno skúsenejšie žienky poradia niečo iné

A ODPORÚČAM LINKY,KTORÉ DALA ARAMANA,bez hľadania sa nič nenaučíš.

Zarinka, Št, 14. 06. 2012 - 11:23

ďakujem pekne za všetky rady....prejdem si tie stránky a uvidíme, čo z toho bude ÚsmevÚsmev dúfam, že sa vydarííí Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama