reklama

Grilážové oplátky a obľúbené vianočné pečivo....

Meggie , 29. 11. 2011 - 11:36

reklama

Dievčatá známa chce aby som jej urobila grilážové oplátky,že ona ich má vždy ako kameň, prosím poraďte nejaký dobrý recept aby bola plnka mäkká, teda nie úplne, ale vy ste šikulky a chápete ma.
A aby som nerobila novú tému, ďalšiu, prosím podeľte sa aké vianočné pečivo idete tento rok piecť, aké je vaše obľúbené? Nech sa aj my ostatné inšpirujeme....


reklama


reklama

ja robievam 350 g cukru 1 salko 250g hery a orechy. Cukor upalim heru rozpustim zvlast v hrnci vlejem do karamelu pridam salko a posekane orechy (od oka lebo niekto ma rad viac niekto menej ) a miesam a miesam kym sa mi z toho neurobi taka pekna hmota a natriem na oplatky zatazim este sa mi nestalo ze by boli tvrde Úsmev inak inspiracie a receptiky by aj mna zaujimaly lebo uz par dni tu hladam a lovim ale lepsie by bolo to mat v jednej teme niekolko fajnych receptikov Úsmev

Meggie, Ut, 29. 11. 2011 - 12:24

To salko je predpokladám neuvarené, také rovno z krabuce, však? Orechov koľko asi tak? Ďakujem

Kazuso, Ut, 29. 11. 2011 - 12:24

Aj Salko pridávam zohriate, lepšie a hlavne rýchlejšie sa to spojí a až potom dám orechy.

Zakulka, Ut, 29. 11. 2011 - 12:46

ja tak isto ako martina presne a salko a orechy nakoniec tiež 20-25 dkg tych orechov.najlepši recept na svete! podla mna!

Korona, Ut, 29. 11. 2011 - 12:17

...Aj ja robím takto grilážové oblátky, to je najlepší KvietokSlnkoKvietok recept, to salko hmotu tak zvláčnie, takže plnka nie je vôbec tvrdá, taká akurát.

lucka 2, Ut, 29. 11. 2011 - 13:24

ano, myslim ze to je najlepsi recept, ja ich takto robim uz roky - ale orechy davam mlete TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdce

Korona, Ut, 29. 11. 2011 - 12:27

...salko dávam rovnoz plechovice a orechov asi 20 - 25Dg. Vyplazený jazyk

Meggie, Ut, 29. 11. 2011 - 12:48

Kočky a čo tie Vaše obľúbené vianočné recepty? Čo sa chystáte piecť? Za recept na grilážky ďakujem

Korona, Ut, 29. 11. 2011 - 13:10

,,,moja klasika: robím väčšinou také suchšie - medovníčky, linecké vykrajované zliepané džemom, cigánečky - to sú tmavé kolieska s orechami, zliepané tiež oech.plnkou, oblievané čokoládou zdobené orechom, vrbovské rezy, kokosky - tie zliepané krémom na linec.koliesku s džemom a polevou, parížske rožky, atď, teraz ma rýchlo viac nenapadá..... Vyplazený jazyk

jarka46, Ut, 29. 11. 2011 - 13:19

Kočky ,ale ja som tam dala nasekané orechy,ktoré si medzi oblátkami spravili fugu
a nedalo sa to vôbec krájať oblátka sa lámala,
nebolo by lepšie mleté ?? Od vtedy som to nerobila

Zakulka, Ut, 29. 11. 2011 - 13:36

no podla toho , kto ako ľubi! ja robim vždy posekane a žiadne fugy sa nerobia. A viem, že niektore žienky tu orechy do grilažky melu. My lubime viac posekane.

ahooj ja mam recept od mojej babicky a je fantasticky :O))) tak 250g cukru uplne roztopit na miernom ohni do toho 250g masla nakrajaneho na kocky a miesame dokym sa nespoji z karamelom potom pomaly prilievame salko v ktorom rozmiesame jedno zltko. odstavime a zamiesame 250g mletych orechov plnime hned do oblatkov zatazime a odlozime do chladu. az potom krajame :O))) su fantasticke odporucam SlnkoSlnkoSlnkoSlnko

kramky, Ut, 29. 11. 2011 - 13:49

Chichocem sa ja pečiem taktiež takú "klasiku", vanilkové rožteky, vínové kolieska, linecké pečivo, čoko kolieska s orechom, kokosové ježe, pudingové tyčinky, kokosové mleté pečivo, banánové jednohubky Slnko už mám upečené čierne rožteky a škoricové klbká (recept odtiaľto zo stránky) sú výborné Objímam a chcem pohľadať ešte niečo "nové" Tlieskam

evkaba, Ut, 29. 11. 2011 - 14:23

ja dávam do grilážových dve tretiny mletých orechov a tretinu na jemno sekané orechy, a pridávam aj dve lyžice kakaa a sú super, upozorňujem, že pri plnení na oplátky musí byť dostatočná hrúbka plnky, aby nebol vzduch - potom to stvrdne zvlášť...a tak zaťažím.... do druhého dňa a na druhý deň zvrchu poliať čokoladovou polevou.. Slnko

Korona, Ut, 29. 11. 2011 - 15:48

...dávam sekané orechy, my to máme radi keď orechy cítiť´, keď chrumkajú medzi zubami, musí byť dostatočné množstvo plnky a dobre zaťažiť.

tulka56, Ut, 29. 11. 2011 - 16:28

Ja dávam sekané orechy,ale pridávam aj kandizované ovocie.Všetkým chutia. Vyplazený jazyk

Kazuso, Ut, 29. 11. 2011 - 19:14

Orechy strúham na kuchynskom strúhadle, na tej hrubej strane.

olca, Ut, 29. 11. 2011 - 21:58

Ja robím túto griláž už 20 rokov.35dkg cukru upálim ,musí byť celkom rozpustený,pridám 25dkg tuku,rozpustím,potom pridám 1 salko,povarím aby to trochu zhustlo,odstavím,pridám 30 dkg sekaných orechov a natieram na oplatky.Orechy sekám na sekáči ktorý som kúpila s ponorným mixérom.Treba sekať trochu dlhšie aby boli drobnejšie,lebo potom sa oplatky neprilepia.Je naozaj výborná.Potom pokrájam na trojuholníky a polovice máčam v čokoláde.Nech sa vám dobre pečie. TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam (brokenheart) Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama