reklama

Jogurtová plnka


reklama

Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Včera som prvý raz robila jogurtovú plnku. Ešte som nerobila so želatinou. Myslela som si, že to nebude problém, keď budem postupovať podľa návodu a Vašich rád. Plnku som robila so stužovačom za studena od Dr.Oetkera. Keď som mala plnku hotovú, boli v nej hrudky a v priebehu natierania na korpus ich bolo stále viac. Tak neviem, či to má tak byť, či keď naplnená torta vytuhne, hrudky tam nebudú? Plnka má výbornú chuť, ale bojím sa či som neurobila niekde chybu. Plačem


reklama


reklama

Jannka, Pi, 06. 05. 2011 - 08:28

Hrudky sa robili aj mne a prišla som na to, že keď do rozrobeného želatínového stužovača prilievam jogurt postupne a za staleho miešania tak vtedy ich nemám. Skús robiť tak , že to napr. mixuj a do toho postupne prilievaj jogurt a potom šľahačku. snáď som pomohla Kvietok

Sonia76, Pi, 06. 05. 2011 - 09:22

Moj nazor, ....aj mne sa to stalo Smútok , treba, aby jogurt, alebo ina smotan.plnka nesmie byt prilis studena Mrkám , lebo pri styku s tou zelatinou to v momente zacne tuhnut a robia sa hrudky, a treba ,ako aj spominala janka, postupne primiesavat, ...tak pozor na teplotu! Úsmev

Ruth, Pi, 06. 05. 2011 - 11:05

Treba pridávať smotanu do stužovača a nie naopak.Tiež sa mi to stalo.Cez sitko som to pretlačila,do hrudiek čo ostali som pridala málinko vody,vymiešala a bolo ok.Je to pracne,ale dá sa to zachranmiť.No a potom si už zapamätáš,ako to má isť Chichocem sa

adaso, Pi, 06. 05. 2011 - 12:01

Ja som si tie hrudky pomalicky roztopila na ohni na sporaku a potom to zasa pekne stuhlo. Úsmev

niki, Pi, 06. 05. 2011 - 12:05

To iste sa stalo aj mne,plnka bola hrudkovita tak letela do kosa,treba urobit novu,ja som odobrala trochu z hotovej plnky a do toho som opatrne za staleho miesania vliala ten stuzovac Dr.Oetker,a az potom som to pridala do celej plnky a dobre premiesala a bola bez hrudiek,to je moja skusenost,nech sa vydari Slnko

Hrudky sa robia ak je voda studena alebo malo tepla, ked tam sypete stuzovat. Potom to hned tuhne a robia sa hrudky, odvtedy davam stuzovat do teplej vody alebo ak sa aj nahodou stane, dam prihriat do mikrovlnky. Potom za staleho miesania pridam do plnky. Plnke sa nic nestane ak to bude chvilku vlazne, o to sa bat netreba.

Ďakujem Vám všetkým, že ste sa podelili o vaše skúsenosti. Vyzerá to tak, že som pridala veľmi chladnú šľahačku. Idem to skúsiť znova. Dúfam, že už to vyjde.

No,super ze som nasla tuto temu....prosim si aj ja radu.....mam tento recept na jog.plnku:
2 slah.smotany
2 jogurty
1 zelat.stuzovac za studena Dr.Oetker
1 smetafix
2-4 vanilky
Prosim vas,moze ist tato plnka do 2 poschodovej(vystuzim) torty potiahnutej PDT(pod potah dam maslo)?Myslim,ci bude pekna rovna,lebo same pisete,ze tato plnka nieje tak pevna ako maslova....Nechcem,aby sa stalo,ze v sobotu odovzdam tortu a v nedelu na krstinach bude krivolaka Hambím sa Dakujem za rady

Jannka, Pi, 06. 05. 2011 - 18:16

Ja ked plnim poschodovu tortu touto plnkou tak ked naplním jednotlivé diely prv ich dám do chladničky zatuhnúť bez zaťaženia (inak by ti plnka vytiekla). Asi na 2 hodinky a potom ked už je plnka ztuhnutá až tak zaťažím Slnko .

henulka, Pi, 06. 05. 2011 - 18:40

Gabikasnv,

ja robievam v podstate len zelatinove plnky,petoze Nemci maslove velmi nechcu. Ako pise Janka.Najprv nechat jednotlive torty poriadne schladit ( ja zvyknem vecer naplnit a nechat ich do rano poriadne schladnut). Potom su poriadne vytuhnute,a ked ich pospajas,nic sa nestane.Neboj sa.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama