ahoj, ja som dnes skoncila kurz cukrarka a tam sme sa učili že parižsky krem je smotana, kakao, čokolada, cera a na druhy den vyšlahat. a parižska šlahačka je vyslahana smotana s kakaom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja som dnes skoncila kurz cukrarka a tam sme sa učili že parižsky krem je smotana, kakao, čokolada, cera a na druhy den vyšlahat. a parižska šlahačka je vyslahana smotana s kakaom.
tortička dakujem za expresnu odpoved.
a Cera??? stužený tuk? a to všetko naraz nahádžem a nad parou rozpustím? a ešte pomer surovím by si mi prosím mohla
a pochváľ sa,kde si chodila na kurz? ja by som tiež strááášne rada nejaký absolvovalaaa
no neviem odkial si, ale kurz sa robi na škole v Revucej... stoji 330,-eur a trva 250 hod
Ano cera... no musim to pozriet... momentik
No neviem ako to musí chutiť s tou Cerou ale keď tak učia... Ja robím parížsky tak že dám variť šlahačku a do nej dám hneď za studena varovú čokoládu a len za stáleho miešania počkám, kým sa mi čokoláda rozpustí odstavím a na druhý deň vyšlahám a je mňamkyyyy
Je tu niekde celý postup.Tento krém s cerou a maslom aspon my tu na tejto stránke voláme falošný paríž.krém.U mna a mojich zákazníkov je na 1.mieste.S banánmi super
tu je : http://www.tortyodmamy.sk/content/plnky-do-torty... uplne dolu..myslim s tou cerou..
konecne som objavila novy recept na kremik urcite vyskusam
Ahojte. Chcela by som sa poradit. Do parizskeho kremu musim vzdy pouzit varovu cokoladu? Aj ked sa jedna o parizsky krem s bielou cokoladou, mysli sa tym varova? Dakujem za radu.
čo ja viem tak varová čokoláda je tmavá ale myslím že ak dáš bielu čokoládu nič sa tomu nestane ale asi by som jej dala trošku viac ako je v recepte
ahojte šikulky!
ja poznám parížsky krém z prevarenej šlahačky s čokoádou.
ale našla som recept,kde sa sa nakoniec zamieša aj maslo.
a další recept kde sa šľahá nad parou smotana so žĺtkami,a tiež do vychladnutého maslo..
máte to niekto vyskúšané?
a ako sa teda vlestne robí "originál" parížsky krém???
Pekný deň!