cokoladovy krem

ahojte vsetky skvele cukrarky prosim vas o jednu radu .potrebujem urobit cokoladovy krem do okruhlej torty ale ten obycajny zo zlateho kasu mlieka masla a kakaa sa mi zda dost obycajny.prosim poradte mi.DAKUJEM VOPRED Úsmev Úsmev

Komentáre

skus tento, je paradny, ja

Ahoj Susanna, ja robím

Ahoj Susanna, ja robím čokoládový krém šľahaný nad parou, je trochu nákladnejší, ale je vynikajúci.Ešte som nestretla jazýček ktorému by nechutil.
Čokoládový krém: 125g práškový cukor, 1 VC, 3 žĺtky, 50g škrobu (ja používam Amylon al. Solamyl), 250 ml mlieka, 250 g horkej čokolády (používam čok. z Lidla na pečenie, má krásnu tmavú farbu a je chutná),250 g masla

Postup: Nad parou ušľahám mlieko, škrob, cukor, VC,žĺtky. Treba neustále šľahať a keď začne zmes hustnúť treba ju zložiť.Vo vodnom kúpeli za stáleho miešania vychladíme. 250g čokolády si rozpustíme vo vodnom kúpeli al v mikrovlnke.Maslo vyšľahám do peny a po lyžiciach do neho postupne pridávam striedavo vajíčkový krém a čokoládu.

ahoj,tvoj krém vyrerá

ahoj,tvoj krém vyrerá vynikajúco.chcem sa opítať kedže je šlahaný nad parou je dobrý aj pod potahovku?DakujemÚsmev

Ivča, v pohode sa môže

Ivča, v pohode sa môže dať pod poťahovku, lebo keď stuhne je pevný. Ono sa nad parou vlastne uvarí len puding, nemyslím, že by uškodil poťahovke. Ja si na potieranie robím vždy zvlášť krém, len maslo,cukor a malé množstvo kaše.Mrkám

vdaka

vdakaSrdce Slnko

Ahoj, ja robievam podobné

Ahoj, ja robievam podobné zloženie, /250 ml mlieka, 4 žĺtky, 150 g krupicového cukru, 35 g škrobu (Gustin, Zl. klas), 200 g čokolády, 250 g masla/, ale nešľahám nad parou. Vyšľahám žĺtky s polovicou cukru, pridám 35 g škrobu (gustin, zl. klas)a nevyhnutné množstvo mlieka. Zvyšné mlieko a cukor nechám zovrieť, vlejem do žĺtkovej zmesi a krátko povarím. Ako chladivo pridám neroztopenú polámanú čokoládu, premiešam (nechytá kôru na povrchu), po úplnom vychladnutí pridávam vymiešané maslo a spolu prešľahám. Je to takto rýchlejšie a kvalita rovnaká. Nad parou šľahám vtedy, ak používam tento krém bez mlieka, vtedy pridávam 4 - 5 žľtkov na 250 g masla. Čokoládu niekedy kombinujem s kakaom. Tento používam pod poťahovkuKvietok

Ahoj Boyle ak by som mohla

Ahoj Boyle ak by som mohla spytam sa nemozem ten cikor zltka a mlieko vyslahat len rucne alebo to treba mixerom? A potom pridas to do rozvareneho mlieka alebo rozvarene mlieko pridas do toho a potom este povaris? Ja som zaciatocnik a nemam v takych veciach jasno a nechcem to pokazit, dakujem.

Renkarenka,prosím Ťa ,čo

Renkarenka,prosím Ťa ,čo je to VC---vajce?

VC- vanilínový cukor

VC- vanilínový cukorMrkám

ahoj renka prosim VC je

Úsmev

ahoj renka

prosim VC je vajce??? ale čo ?? anka

....zabudla som napísať,

....zabudla som napísať, že táto dávka stačí na naplnenie guľatej torty s priemerom 24cm.Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám

no ja by som ti odporucila

no ja by som ti odporucila ak si este neskusala parizsku slahacku to je labuzo,alebo uplne jednoducho pozdvihnut uroven pudingoveho kremu pridanim 1-2kvalitnych cokolad do pudingu..je to jednoduche vynikajuce netreba slahat kde co s cim a ovela chutnejsie ako len cisty coko puding s maslom,ak posypes plnku orieskami prazenymi a doplnis bananmi...jedna basen,odporucamMrkám alebo vymiesaj salko neuvarene s maslom a kakaom,ci roztopenou cokoladou..variacii je milion,baby isto este hodia receptikyÚsmev nech sa dariKvietok

ja nedopustím a široký

ja nedopustím a široký okruh mojich známych na falošný parížsky (ale ja na 1 šlahačku dávam len jedno maslo)Pohoda

PLNKA: 1l mlieka, 2 žĺtka,

PLNKA: 1l mlieka, 2 žĺtka, 3 Zlaté klasy, 4-5 PL cukru, 1,5 masla ( palmarín), 200 g práškového cukru, 100 g kakaa
Ja som dnes robila tento na dobošku a je fantastický a robila som ho bez žĺtka. Bozkávam

ja by som sa chclela opytat

ja by som sa chclela opytat to kakao sa dava ked sa vari ten puding alebo ked sa miesa maslo a praskovy cukor? dakujem

ja robievam.mlieka, hrubej

ja robievam.mlieka, hrubej muky ,vanilkovy cukor, zltok, krystalovy cukor - uvarim kasu a potom vmiesam maslo a roztopenu zvychladnutu cokoladuÁno

Odporúčame