reklama

Čokoládová torta


reklama

Ahojte kočky! Potrebujem poradiť...robím prvú tortu poliatu čokoládou...A tak trocha mám dilemu...Čím mám poliať tortu? Čokoláda+cera+olej? Alebo čokoláda+smotana? Neviem,ktorá je lepšia, s ktorou by sa mi to lepšie rozotieralo dohladka, a aby sa veľmi nelámala..Diskusie som pozerala, našla veľa receptov, jeden vychvaľuje jedno, druhý zas to druhé...ale chcela by som vedieť od skúsenejších, ktorá verzia by bola pre mňa jednoduchšia...Veľká vďaka! :)


reklama


reklama

Ahoj,ja od určitej doby robím iba túto polevu a nedám na ňu dopustiť:10 dkg čokolády,10 dkg šľahačky,2,5 dkg masla opatrne nahriať,vymiešať,až sa všetko spojí a poliať.Je chutná a neláme sa.Nech sa podarí

Čiže mám dať všetko dokopy do hrnca a vymiešať spolu do hladkej hmoty? Nešľahá sa ? Robíš to nad parou či klasicky na platni?

Gitula, Št, 18. 12. 2014 - 18:33

smuu,také to veci všetko len nad parou inač ti to prihorí a čokoládu nikdy ne variť len zohriať a vymiešať nešľahať nech sa ti darí Áno

Ja to robím v mikrovlnke,ale treba opatrne,aby sa neprehrialalebo potom sa pekne neleje.Ale môžeš aj nad parou,ale pozor,nesmie sa voda variť.Áno všetko spolu a pekne vymiešať,až sa všetko spojí a je pekne hladká a lesklá.

Ja to robím v mikrovlnke,ale treba opatrne,aby sa neprehrialalebo potom sa pekne neleje.Ale môžeš aj nad parou,ale pozor,nesmie sa voda variť.Áno všetko spolu a pekne vymiešať,až sa všetko spojí a je pekne hladká a lesklá.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama