reklama

čo pod marcipán Dr. Oetker??? začiatočník!!


reklama

Ahojte šikulky,
idem na moju prvú tortu a žial mám už kúpený marcipán Dr. Oetker..práve som sa dočítala čo tu bolo o nom popísané, tak moje obavy su ešte väčšie, pretože ide o moju prvú tortu pre nášho prcka k 1.narodenimám..Na obale som sa dočítala že 150 g balenie vynde na tortu s prierezom 26cm, no tu som sa dočítala že to nie je v praxi možné..tak som ešte príkupila..všade píšete že pod marcipán sa dáva nejaký maslový kreém, ale nikde som sa nedočítala postup a ani o aké maslo ide a iné ingrediencie..
dakujem pekne sa akékolvek rady...:)))


reklama


reklama

na klasicku tortu okruhlu budes potrebovat aspo 4balicky.. strasne sa lepi a mne sa s nim robilo velmi zle.. tak drzim prsty, nech sa ti torticka podari.. a daj si len maslo a cukor s troskou pomrveneho korpusu alebo struhanky..

santhal, Št, 14. 04. 2011 - 19:24

dakujem, nieveš mi prosím ta napísať aj tie množstvá, kolko toho masla a aké,neviem či margaríny alebo klasika čerstvé maslo, a chuťovo je to ok ??..dakujem

ja davam bud ciste maslo (82%) alebo heru.. mnozstvo - zalezi od velkosti torty - napr. na okruhlu klasicku si vyslaham jednu kocku (teda 250g) a cukor davam tak odhadom, asi 2-3PL a tiez tolko struhanky (alebo nadrobeny korpus).. ak sa mi zda, ze je to "riedke" tak este dosypem trosku cukru.. ja si to trosku nahrejem v mikrovlnke, aby to bolo take "makkucke" a potieram tym vychladenu tortu po povrchu.. tym, ze je chladna, maslo zatuhne a pekne tym vyhladim vsetky nerovnosti.. dam este do chladnicky a pripravim si potahovku Mrkám ked sa mi tato zmes zvysi, odlozim si ju do krabicky do chladnicky..

Rebeka7, Št, 14. 04. 2011 - 18:33

Maslový krém určite nie je iba maslo s cukrom. Je to krém buď z pudingu, alebo vajec šľahaných nad parou, kde je pomer masla a pudingu, alebo vaječného krému minimálne 1:1 alebo o niečo viacej masla.Takýto krém "nerozpúšťa" poťahovku...A samozrejme sa bežne používa na plnenie tort...Čo sa týka toho marcipánu, ja som s ním teraz poťahovala tortu a keď sa podsýpa gustinom, nelepí. Tortičku obtri krémom a zachlaď. Najlepšie cez noc a na druhý deň poťahuj. Spotrebuješ určite 4-5 balení...Veľa šťastia

santhal, Št, 14. 04. 2011 - 19:21

Dakujem Rebeka, prosím ta mohla by som dať ako podklad po poťahovku puding?alebo puding a do toho kolko masla??..tie vajcia nad parou to neviem robiť, ani vajčný krém neviem čo je Chichocem sa ..

Rebeka7, Št, 14. 04. 2011 - 18:36

To tu nazývame maslo s cukrom...Ja len nechcem niekoho mýliť, keď si prečíta "maslový krém" a naplní tortu maslom s cukrom...Maslo vymiešané s cukrom a maslový krém je neičo iné...

Rebeka7, Št, 14. 04. 2011 - 18:40

Ó prepáč, očividne máš viac skúseností ...Táto stránka fakt naberá zvláštne obrátky...Poradím a ešte ma tu niekto "zožerie" Mlčím Stojím si za svojim. MASLO S CUKROM NIE JE MASLOVÝ KRÉM a santhal prajem veľa zdaru a nech ťa tu takéto blbosti neotrávia od pečenia... Chichocem sa

evi, Št, 14. 04. 2011 - 18:53

A ano, mas pravdu so strankou, nejake je to cudne. Ja som chcela santhal poradit, ale ty si ma hned "zhukala,", ze to je nespravne. Tak naozaj nemam chut nic poradit, pretoze hned dostanem negativny komentar.
Preto som to zmazala, lebo naozaj nemam chut sa s niekym hadat....nech sa ti dari. Mrkám
A este som zabudla....dakujem ti velmi pekne, ze si ma naucila nieco nove Mrkám

Rebeka7, Št, 14. 04. 2011 - 19:06

buttercream icing je úplne niečo iné...Ale nevadí, žerte sa tu koľko chcete Váľam sa od smiechu po podlahe Ja mám kopu roboty, zbohom...

Rebeka7, Št, 14. 04. 2011 - 19:04

No tak si to prosím prečítaj celé ešte raz...Kde som ťa "zhúkala" ??????

cirocka, Št, 14. 04. 2011 - 19:06

santhal, daj si hore do vyhľadávača "vaječný krém" - je od Bohuška a ja robím len ten. Podľa mňa! a mojich skúseností! je najlepší v rôznych obmenách ... a poviem Ti aj to, že ja najradšej skúšam novinky na tortách pre mojich najbližších - rozkrojím, dozviem sa ako chutí, ako vyzerala v reze a moje dietky s manželom vedia, že maminka sa vééééľmi snažila, tak mi vždy "opatrne" povedia svoj prípadný nesúhlas ... tak nech sa ti darí a nech tortička chutí Áno

ja by som chcela dodat k mojmu prispevku, ze to "maslo+cukor+korpus" davam LEN pod potahovku.. to len tak na okraj, ked vidim tie "nedorozumenia", aby si nahodou niekto nemyslel, ze tuto zmes davam do torty ako plnku Chichocem sa

cirocka, Št, 14. 04. 2011 - 19:41

Nikuschka bože chráň,to si nikto nemyslí Úsmev aj tebe nech sa darí Úsmev

bubina1, Št, 14. 04. 2011 - 20:49

ja som tiež minule kupovala Dr.Oetker... 1 baliček...potom som tu čítala, že na jednu tortu to určite nebude...dokupila som ešte 2...a aj to bolo malo...takže naozaj 4-5 treba... ak podsypes solamylom, tak sa to nebude lepit... a pod potah som dala maslo vymiešane cukrom.... robím to od oka, asi tolko masla kolko je potrebne na natretie torty a cukru k tomu podla chuti...
inač som uplny začiatočník... predtým som robila asi 3 torty z MMF, potom jednu s marcipanom Dr.Oetker a teraz budem robit z WI...

anibas, Št, 14. 04. 2011 - 20:55

pod marcipán ti stačí maslo+cukor+ nutela - podľa oka, ochutnáš a natieraš, do vnútra torty dáš to, čo ľúbite Mrkám

Hudy, Št, 14. 04. 2011 - 22:17

Ja používam pod poťah maslo s nutelou, tam vôbec netreba cukor. Nutely dávam o niečo menej, ako masla, napr. keď si dám 150g masla, tak nutely dám do 100g...

anusa, Pi, 15. 04. 2011 - 08:14

Ja som si kúpila balíčky že budem z toho robiť ruže ale to vôbec neišlo, bol mäkký a vôbec nedržal, tak po čase išiel do koša ,toť moja skúsenosť Chichocem saChichocem saChichocem sa

erika43, Pi, 15. 04. 2011 - 08:49

Ak do torty pouzijes krem,do ktoreho islo maslo,alebo hera moze ist pod potah.Ak tam mam iny krem vyslaham maslo,alebo heru s prask.cukrom a potriem tortu pred potahovanim.drzim palce. Kvietok

presne tak ako hovorí Erika....ak budeš robiť tortu, ktorú budeš plniť maslovým krémom, tak si s neho nechaj aj na vonkajšie použitie a máš po probléme....nech sa darí... KvietokKvietokKvietok

santhal, Pi, 15. 04. 2011 - 12:12

dakujem Vám za všetky rady, ešte si chcem ujasniť ten maslový krém pod poťahovku sa dáva tesne pred poťahovaním, alebo???dakujem :)

no neviem ako iné baby, ale ja v jeden den pečiem korpusy, na druhý deň plním a po naplnení asi po hodine potriem aj vrch a boky torty a nechám cez noc dobre vytuhnúť....a až na tretí deň zdobím a dozdobujem a šimrem sa z drobnosťami...nech sa darí... KvietokKvietokKvietok ...ešte dodám, že tortu si asi tak 1/2 hod. pred poťahovaním vyberiem z chladničky, aby zas na vrchu nebola taká tuhá...

anusa, Pi, 15. 04. 2011 - 15:44

dievčence ,ja som pridala podľa gabiky trochu suchého korpusu do plnky čo pokrývam boky a vrch a môžem povedať , že je to veľmi dobrá vec ,krásne mi vyhladí tortu aj sa to veľmi dobre rozotiera a aj poťah je veľmi pekný na tom odporúčam TortaTortaTorta

už som to chcela aj ja vyskúšať, ale teraz mám piecť len takú poliatu čokoládou....myslíš, že to bude dobré, alebo pri čokoládovej mám ostať verná len čistému krému?

dgabi, Pi, 25. 05. 2012 - 19:21

anusa ked si zmiesala tu plnku s korpusom, rozmixovala (myslim na celu tortu potriet) neostali ti tam hrudky? mne tam ostalali, teda nie su to hrudky velke, ale take omrvinky, no ako z korpusu, dufam, ze to nebude pretlacat marcipan, ked dam nato. (ak sa mi ho podari dat Veľký úsmev )

anusa, Pi, 15. 04. 2011 - 17:41

nataly111 neviem to posúdiť ale ked som to rozmixovala tak tam vôbec neboli hrudky bolo to krásne krémové a veľmi sa to dobre natieralo ÁnoÁnoÁno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama