reklama

Čím potrieť tortu pod čokoládu


reklama

Žienky prosím pomôžte mi. Robím jogurtovú plnku a na vrch mam dať čokoládu a neviem čím mám potrieť tortu lebo stále potieram maslom pod poťahovku ale na tortu s jogurtovým krémom a čokoládou na vrchu sa mi nehodí. čím by ste to natreli vy? Vopred ďakujem za pomoc!


reklama


reklama

NIELA, So, 22. 10. 2016 - 12:48

Ahoj,každú tortu natriem čokoládovou ganache,vyhľadím a potom dám poťahovku. Ak nechceš dávať poťahovku,tak len treba vyhladiť ganache.Držím palce,nech sa vydarí.

Ahoj NIELA, môžem sa spýtať aký robíš pomer čokolády a šlahačky?ĎAKUJEM

skúsim Ti odpovedať ja...pri tmavej čokoláde robím ganache v pomere 1diel šľahačky a 2 diely čokolády, napr. na 100ml šľahačky dávam 200g čokolády...pri bielej ganache na 1 diel šľahačky 3 diely čokolády, pretože biela čokoláda je "mäkšia" ako tmavá...

ja používam ganache ako samotný poťah, čiže už nedávam poťahovku, tak pri tmavej čokoláde si miešam 52% s várovou čokoládou a niekedy dám aj mliečnu, pretože nám veľmi ganache len s 52% čokoládou bolo dosť horké..ale tak každý podľa seba, inému tá horkosť môže vyhovovať...pod poťah v pohode len z takej čokolády, keďže poťahovka je dosť sladkáÚsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama