reklama

Čierno - biele kocky

Pridal/a Mariolka dňa 22. 01. 2012 - 15:39 - Recepty Mariolka
Čierno - biele kocky, Recepty na koláče, Mariolka

reklama

Slavnostnejší koláčik nenáročný na prípravu.

Ingrediencie
Cesto:
9 kusy vajce
250 gramov práškový cukor
200 gramov polohrubá múka
3 polievkové lyžice olej
3 polievkové lyžice voda
1 balík prášok do pečiva
6 polievkové lyžice kakao
Plnka:
1 kus vanilková esencia
300 millilitrov mlieko
2 polievkové lyžice hladká múka
200 gramov strúhaný kokos
150 gramov práškový cukor
250 gramov maslo
Mliečny marcipán:
250 gramov práškový cukor
220 gramov sušené mlieko
250 gramov Cera
Postup

Cesto:

Z vajec, múky, kypriaceho prášku, kakaa, oleja a múky spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice a každú upečieme na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť, na spodný plát natrieme plnku, prikryjeme druhým plátom a potiahneme mliečnym marcipánom.

Plnka:

1 vanilková esencia, 300ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 200g strúhaného kokosu, 150g práškového cukru, 250g masla. V mlieku rozmiešame vanilkovú esenciu a hladkú múku, uvaríme hustú kašu ešte do horúcej vmiešame kokosovú múčku. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a všľaháme vychladnutú kašu.

Mliečny marcipán:

250g práškového cukru, 220g sušeného mlieka /môže byť aj nízkotučné/, 250g Cery /alebo iného stuženého tuku/. Mlieko a cukor preosejeme, spracujeme s tukom, vyvaľkáme natenko a prenesieme na koláčik.

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

karmelka (bez overenia), Ne, 22. 01. 2012 - 16:56

to vyzerá mnamkovo... korpus sa slaha ako piskot? zvlast bielky, zvlast zltky? alebo dokopy ako liate cesto?

super, že si dala hneď aj receptík - ĎAKUJEM - vyzerá super slávnostne - asi ho upečiem na ďalší týždeň, idem piecť na svadbu aj zákusky aj torty Úsmev

ďakujem Mariolka za prianie - dúfam, že všetko dobre dopadne, aj Keď mám trocha obavy, lebo budem mať toho veľa, dnes ešte oddychujem, ale od zajtra už makám Úsmev

Len si dobre oddýchni, tiež som v lete robila objednávku na dve svadby - zákusky a na tretiu tortu, ďalšie dva týždne som nohy za sebou ledva vliekla Chichocem sa. Ale Ty to určite zvládneš ÁnoÁnoÁno.

môžem sa spýtať, ako ste urobili ten krásny kvetinový povrch ? dakujem

emily je to len obyčajný gumenný obrúsok Mrkám , ktorý kúpiš v predajniach "eurovkách" alebo v čínskych obchodíkoch. Priložíš na marcipán keď je na koláčiku, valčekom prejdeš, vzor s otlačí a obrúsok stiahneš Úsmev

Korona, Ne, 22. 01. 2012 - 20:15

vyzerajú dobre, musím niekedy skúsiť, práve som si recept vytlačila. Ja mám recept na čiernobiele kocky s orechovou plnkou, ale len s jedným cestom, toto je zasa niečo nové, zaujímavé. KvietokSlnkoKvietok

vyzerajú byť výborné, musím skúsiť. Robievam klasické orechové dvojfarebné kocky, ale ten kokos tam musí tiež pasovať Vyplazený jazyk Možno teraz niekomu pomôžem, možno nie, ale ja tú mliečnu polevu negúľam, ale urobím ju redšiu a nalejem a rozotriem (stopím nad parou viac Cery, zašľahám do mlieka s cukrom, aby vznikla trochu redšia hmota a mokrým nožom rozotriem) Po zatuhnutí len musím opatrnejšie krájať, lebo je krehkejšia. Úsmev

mika727, St, 25. 01. 2012 - 22:00

mirkamoha do mlieka s cukrom ešte davaš aj sušene mlieko? a potom zašlahaš ceru

nerozumiem presne otázke Hambím sa Dám si do väčšieho hrnca stopiť vo vodnom kúpeli 1 Ceru a zatiaľ si v miske navážim a zmiešam 20dkg suš.mlieka a niečo do 20dkg práš.cukru (pomer sa dá podľa vlastnej potreby a chuti upraviť). Keď je Cera stopená, vsypem mlieko s cukrom a prešľahám Úsmev

mika727, So, 28. 01. 2012 - 10:31

ďakujem, ja som to zle pochopila, myslela som , ze tam davas obycajne (tekute) mlieko :)

Korona, Ne, 22. 01. 2012 - 21:14

mirkamoha, to s tou polevou je zaujímavé, ešte som to nepočula takto robiť , musím skúsiť. Torta

ja ju robím už len takto. Len potom pri krájaní si máčam nôž do horúcej vody a skôr pílkujem ako tlačím, lebo je háklivejšia na lámanie.

Kisko, Po, 23. 01. 2012 - 22:35

Mariolka,a pod ml.marcipán dávas ten isty krém,alebo na co sa lepí?? Hambím sa dakujem Zlomené srdce

Bez mučenia priznávam, že po prvý krát som nedala nič /to mi chýbali vedomosti z tejto stránky/ Hambím sa a kapánek to "lietalo" Veľký úsmev a tak som len najemnúčko natrela maslom vymiešaným s cukrom / stačí 1/4 masla a 1/2 PL cukru/ ale keď tak počítam pomery v kréme, aj z toho by sa mohlo dať nemalo by robiť šarapatu... Mrkám

Korona, Št, 26. 01. 2012 - 13:05

mika727, ak som dobre rozumela, tak tam nejde tekuté mlieko, ale do do toho sušeného mlieka dáš rozpustenú ceru a cukor , tak vznikne redšia hmota. Dúfam, že nevadí, keď som odpovedala miesto mirkamohy. Kvietok

mika727, So, 28. 01. 2012 - 22:35

Korona ,hlavne ze ma niekto vyvedie z omylu Pohoda . Inak mi to celkom mysli Chichocem sa .Ďakujem za odpoved a novy recept Kvietok

MaťaC, Ne, 29. 01. 2012 - 13:04

vyzerá super, čím by som nahradila mliečny marcipán? biela čokoláda alebo biela cukrárska poleva by šla? TortaTortaTorta

Tú bielu čokoládu by som pokojne použila, určite to bude mňamkové... Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama