reklama

Bohém kocky

Pridal/a Irma dňa 27. 08. 2011 - 21:07 - Recepty Irma
Bohém kocky, Recepty na zákusky, Irma

reklama

Lahodné orechové pláty plnené vareným vanilkovo-vaječným krémom.

Ingrediencie
20 kusy bielok
640 gramov práškový cukor
200 gramov čokoláda
450 gramov orechy
150 gramov hladká múka
20 kusy žĺtok
3 kusy vajce
5 kusy vanilkový cukor
640 gramov kryštálový cukor
5 polievkové lyžice citrónová šťava
750 gramov maslo
200 gramov čokoláda
75 gramov Cera
Postup

Korpusy:

Množstvo si môžeme rozdeliť na polovicu, ľahšie sa nám bude pripravovať. Bielka dobre vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a hmotu vyšľaháme do tuha. Pomaly zapracujeme orechy, múku a nakoniec roztopenú čokoládu.

Upečieme 6 plechov 32x40/plátov na olejom vymastenom a posypanom papieri.

Pečieme: teplovzdušná rúra pri 140°C 10 min. potom 75°C dopiecť-dosušiť cca 20 min. aby sa od papiera oddeľovali. Ja pečiem dva plechy naraz.

Krém:

Žĺtka s vajíčkami dobre rozšľaháme, pridáme vanilínový cukor postupne zašľaháme aj s kryštálovým cukrom.

Postavíme nad paru a pri neustálom šľahaní uvaríme hustejšiu masu cca 35 min. Pridáme citronovú šťavu a necháme hodinu odpočívať.

Uvarenú hmotu preložíme do robota - misy od mixéra a necháme šľahať, postupne pridávame maslo/Heru izbovej teploty a vyšľaháme do peny. Odložíme do chladničky.

Plnku rozdelíme na 6 a 1/2 častí. Šiestimi naplníme orechové pláty a zbytkom zatrieme vrch. Uložíme do chladničky zatuhnúť.

Poleva:

Rovný vrch polejeme vlažnou čokoládou (čokoládu a Ceru rozpustíme nad parou), po stuhnutí ho ešte tenučkými čokoládovými čiarami na šikmo omriežkujeme. Nakoniec narežeme v horúcej vode namočeným nožom kocky 5x5 cm.

Doplňujúce poznámky

Na mojom obrázku je menej krému(podľa priania) ale boli trochu suchšie..

Celkový čas
6 hod
Čas prípravy
6 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

vyzerá fantasticky a určite aj chutí ale 20 vajec na jeden zákusok to aby sme mali zazračne sliepky čo by aj 2 naraz niesli,ale určite raz vyskúšam Chichocem saChichocem saChichocem sa

arianna, Ne, 28. 08. 2011 - 10:56

vdaka za recept, zatial vzdy sa mi od Teba recepty podarili a aj chutili celej rodine, vdaka aj za recept na esterhazy tortu od Teba, ta ma u nas prim...

ja som tenko kolačik robila z 10 vajec ( samozrejme aj gramáž ostatných surovín bola prispôsobená) ale je vynikajúci niečo úžasné... určite treba vyskúšať... doporučujem budete žienky na 100% spokojné... Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

marycka, St, 31. 08. 2011 - 20:21

irmuska,cau dlho si sa neozvala.receptik samozrejme pisem,ale aj vyskusam.od urcitych ludi opisujem,lebo viem ze su suprove TlieskamTlieskamBozkávamBozkávam

katule, Št, 08. 09. 2011 - 00:13

Ahojky, prosim co je ta Cera a na co si ji v recepte pouzila??? Dekuji moc...

Irma, Št, 08. 09. 2011 - 18:49

CERA je stužený pokrmový tuk, podobné IVA, LANDO v Kauflande, LIRA, OMEGA, Ceres soft....

katule, Št, 08. 09. 2011 - 22:22

Dekuji, ja jsem totiz ve Francii a tak si rikam, k cemu to muze byt podobne...Moc dekuji Katka

cinkalu, Ne, 02. 06. 2013 - 13:13

Robila som tento koláčik v piatok, presne podľa receptru, v sobotu som ho chcela pokrájať, ale pláty mi nezmäkli, stále boli také chrumkavé, chuťovo je však vynikajúci, no nedá sa na tanieriku jesť lyžičkou :) :)...Má to tak byť, alebo som niekde spravila chybu? Poraďte prosím :)

Irma, Ne, 02. 06. 2013 - 21:43

No, za čerstva sa nedajú rezať pekne. Najlepšie nechať mäknúť 2-3 dni a potom sú premäknuté až moc.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama