reklama

Bielkový krém od Rybičkinej mamky

Pridal/a Zlata09 dňa 30. 07. 2010 - 09:43 - Recepty Zlata09
Bielkový krém od Rybičkinej mamky, Recepty na krémy, Zlata09

reklama

Bielkový krém od Rybičkinej mamky 

Ingrediencie
4 kusy bielok
180 gramov kryštálový cukor
500 gramov maslo
100 gramov práškový cukor
Postup

Do menšieho hrnca dáme bielky a krupicový cukor. Hrniec vložíme do väčšieho hrnce s vodou a dáme variť. Ihneď začneme šľahať.

Voda by sa mala začať variť za 10 minút, celú dobu šľaháme. Keď voda začne vrieť šľaháme ešte 15-30 sekúnd, ne viac ako minútu ( bielky by sa zrazili).

Vypneme plameň, necháme nádobu vo vode a ešte šľaháme 2-3 minúty. Potom hrniec vyberieme, ešte chvíľu miešame, prikryjeme utierkou ( aby povrch neosychal) a necháme vychladnúť.

Potom zašľaháme do masla vyšľahaného s práškovým cukrom. Krém je veľmi trvanlivý, jemný a biely. Ideálny krém na zdobení, alebo vďaka trvanlivosti, na plnenie vianočného pečiva.

Biely šľahaný krém, vhodný na zdobenie,ako podklad pod marcipán i na spájanie trvanlivého pečiva.

Foto: pixabay.com

Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama