reklama

bezlepkova torta


reklama

Ahojte babulky,mam objednavku na bezlepkovu tortu,zakaznik si donesie muku,no doteraz som nemala moznost piect s takouto mukou.Mate prosim vas niektora skusenost s bezlepkovou mukou?Ako sa s nou pecie,chcem spravit Bohusov nastavov.piskot.Vyrastie mi to cesto pekne?Mam obavy...


reklama


reklama

Mavitke, Po, 03. 09. 2012 - 15:21

Ja som piekla bezlepkový korpus, mramorový s olejom a bol výborný a krásne narástol /ale pri krájaní je krehkejší/.
Povedali mi, že bezlepkový rýchlejšie oschne, tak preto olejové cesto. Keď som tortu jedla, nespoznala som, že bol z inej múky.
Tak v pohode do pečenia Mrkám

Tiez som robila bezlepkove korpusy, je to chutovo podobne ako s klasickou mukou, robila som piskotu: kolko vajec, tolko pol.lyzic muky a cukru, olej a trosku PDP...krasne narastli aj kakaovy, aj biely korpus, len ten kakaovy bol trocha suchsi...asi ozaj treba viacej oleja pridat... Úsmev

dakujem kocky,lenze do Bohusovho receptu nejde olej,dat na 10 vajec namiesto 10 lyzic horucej vody,5 lyzic vody a 5 oleja?Myslite ze to bude ok?

Ja robím stále bezlepkový... napr. 5 bielok, 10 pl cukru, pridať žltka, 10 pl MIX C, PDP (1 ČL dr.o + 1 ČL bezlepkovy PDP), 1 PL oleja a na zaver ešte 5 PL vody...a je krásny... a vôbec necítiť že je bezlepkový...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama