reklama

2 kilove kávove zrno s marcipanom a čokoladou.


reklama

Ahojte, potrebujem radu. Zákaznička by chcela 2 kilove kávove zrno s marcipanom a čokoladou. Z parížskeho kremu bude asi mastné a zle sa bude krajať, tak neviem.Čo by ste mi vy poradili?


reklama


reklama

Prečo? To je klasická 3D torta, urob to najprv v tvare naplneného odĺžničku, potom zrež do tvaru zrna, domodeluj punčovinou ( zmiešané, rozdrobené odrezky s krémom, džemom...) potri krémom a poťahuj Úsmev . Nech sa podarí Úsmev

Ale to má byť velke kavove zrno, presne ako male...nie torta v tvare zrna

aramana, Ne, 15. 03. 2015 - 18:08

Pravé kávove zrno malé je mňamka...ale veľké bude naozaj nedobré a nechutné...naozaj je to len krém a pri dvojkilovej torte to bude asi v tej nahrubšej vrstve okolo 8cm...povedz im že to nebude dobré...

No však? Aj ja si myslim.Pani som to povedala...Navrhla som, že by to mohlo byť neprave kavove zrno, ale vobec neviem, že či to bude dobre. Trochu sa bojim toho škrobu.

aramana, Ne, 15. 03. 2015 - 20:14

určite ani to nebude dobré...veď je to naozaj len mastné, nič viac...ono je to všetko mňam v malom.ale nie odrezať si flát torty, kde je dokopy 1,5 cm hmota a 8cm plnky...nem dobré...veď nik vari nedokáže zjesť za hrsť plnky...

Toto je můj recept na zrna, který jsem poskytla Lence z maminčiných receptů http://www.mamincinyrecepty.cz/nepecene-cukrovi/kavova-zrna . Zkus udělat několik těchto dávek. Tmavou (úžasnou) hmotu vytvaruješ do velké šišky a z hrubého plátu marcipánu (může být montána nebo pravý marcipán 1:3 třeba ze Zeelandie, potáhneš a poleješ. Mělo by to jít. Solamylu se nelekej. A másel bude třeba víc kostek. Bude to chutné, za to ručím.

Lyduna, Ne, 15. 03. 2015 - 20:56

Tieto kávové zrná ako tu pridala Jarmila Mo. pripravujem aj já sú vynikajúce a u nás idú len tieto a škrobu sa nemusíš báť, neni ho cítiť.

Sigetka, Po, 16. 03. 2015 - 11:08

Nie je to síce kávové zrno ako z cukrárne, ale ja robím podľa tohto receptu: 25dg orechov, 25dg pr. cukru, 25dg pomrvených piškót, 2 kopcovité PL mletej kávy, 2 PL kakaa, 1 van. cukor, 10 dg masla alebo Hery, 2 dl rumu. Urobiť hmotu.
Mliečny marcipán: 250 g sušeného mlieka, 1 Salko, 20 dg pr. cukru, 1 van. cukor, 2 PL rumu. urobiť hmotu, ak je príliš riedka, nechať chvíľu postáť. potom rozvaľkať, rozkrájať na štvorčeky a obaľovať šúľky základnej hmoty.Potom poliať čokoládou (je lepšia ako poleva)
Mne tento recept stačí na cca 60ks väčších kávových zŕn z formičky z tescomy, z toho marcipánu mi vždy trochu moje deťuchy odjedia, aby ho tam nebolo "Veľa". Ale už som raz robila z tohto množstva dve maxizrná,(asi ako dva väčšie dalamánky) ktoré sa potom krájali ako minitorta(každé zrno sa rozkrojilo na 8 častí). Boli to menšie kúsky, ale stačilo. Chuťou to bolo perfektné a oslávenci (manželia) mali veľkú radosť. Keď spočítaš suroviny, tak to je necelé 2 kg, keby si pridala trochu zo všetkého do tej základnej hmoty, tak by to stačilo. Pravý mandľový marcipán by asi rušil chuť kávy a nejaká poťahová hmota tam tiež nepasuje. No a k tej káve - niekto si myslí, že na to množstvo je tej kávy málo, ale mne po troch klasických zrnkách išlo srdcko rozdrapiť.... takže stačí.....

Dakujem, presne niečo take som navrhla pani, ale povedala, že ked to nema byť original tak to nechce, takže si to s tym rozmyslela...Ako dobre TlieskamTlieskamTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama